2 Mayıs 2012 Çarşamba

Ünal Aysal'dan Açıklamalar...






Şampiyonlar Ligi'ne Fener değil biz gideriz


“Galatasaray, Fenerbahçe’ye yenilse dahi Şampiyonlar Ligi’ne gidecek. Fenerbahçe ise gidemeyecek. Çünkü bu sezon bittikten sonra puanlar silinecek.” “Hiçbir konuda fikrimizi sormadılar. Kendileri karar aldı, kendileri uyguluyor. Tavrımız çok sert olacak. Bunun böyle bilinmesini istiyorum.”


Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Futbol Federasyonu’nun aldığı kararlara sert tepki gösterdi. Aysal, “Lüks arabayı ehliyeti olmayan insanlara teslim ederseniz böyle olur. Bu bizim beklemediğimiz bir durum değildi” dedi. Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’i ve aldığı kararları eliştiren Ünal Aysal şöyle konuştu:

- Yıldırım Bey daha önce yani kulüp başkanı olduğu dönemlerde kimsenin ceza almayacağını, ceza almasını istemediğini ve kimseye bir şey olmayacağını defalarca söyledi. Şu anda bu yönde aldığı kararlarda şaşılacak bir şey yok.

- Kendisi daha sonra Futbol Federasyonu Başkanı oldu. Ve daha sonra dile getirdiği bu düşüncelerin hayata geçirilmesinde aktif rol aldı. Ve bunun neticelerini şimdi hepimiz görüyoruz. Sadece biz değil bütün Türkiye görüyor.

Disiplin Kurulu’na niye gönderdiler?

- Galatasaray’ın Disiplin Kurulu’na gönderilmesi komik bir olay. Bunu başka türlü izah etmek çok mümkün değil. Komik.. Amaçları Galatasaray’ın gölgesinde suçlu insanları aklamak. Bunun için G.Saray’ı Disiplin Kurulu’na gönderiyorlar.

- Açın bakın gazetelere... Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor başkanlarının ve kulüplerinin ceza almayacağını yazıyor. Böylelikle ceza alması gereken insanları da bizim üzerimizden temizliyorlar. Bu çok açık ve net değil mi?

- Galatasaray Spor Kulübü’nü Disiplin Kurulu’na sevk ettiler. Söylediğim gibi bu komiklik. Bizim hiçbir şekilde ceza almayacağımız zaten açık. Ama niye sevk ettiler? Dediğim gibi bizim üzerimizden temizlik yapmayı planladılar.

Puanlar silinince herkes görecek

- Puan silme cezasını düşünüyorlar. Ne zaman puan silecekler peki?  Galatasaray, Fenerbahçe’ye yenilse dahi Şampiyonlar Ligi’ne gidecek. İkinci olarak da olsa Şampiyonlar Ligi’ne gidecek değil mi?

- Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi’ne gidemeyecek, biz gideceğiz Şampiyonlar Ligi’ne. Ne zaman puan silecek federasyon? Bu sezon bittikten sonra, bu sezonun puanlarını silecek. Böyle bir şey olur mu, böyle karar olur mu?

- Tavrımız çok sert olacak. Bunun böyle bilinmesini istiyorum. Tamamiyle uzlaşmacı bir ekibiz ama bizler aptal yerine konmak da istemiyoruz. Bizim fikrimizi bile sormadılar hiçbir konuda. Kendileri karar aldı, kendileri uyguluyor.

- Uzlaşmak için masaya oturmak lazım. Ama nasıl oturacağız? Federasyon’da G.Saray’ı temsil eden bir tane yönetici bile yok. Bürokratları bile işten çıkardılar. Biz uzlaşmacı bir ekibiz ama aptal da değiliz.

Hukuk savaşı başlattılar

G.Saray’ın ileri gelenleri Başkan Aysal’ı arayarak TFF’ye karşı harekete geçilmesini istedi. Aysal’ın talimatıyla harekete geçen Sedat Doğan’ın başında bulunduğu hukuk kurulu, hukuk mücadelesi başlattı.




İlhan Söyler/Hürriyet

0 yorum:

Yorum Gönder