30 Mayıs 2012 Çarşamba

Türk formuna çok uygun bir model değilim



Türk formuna çok uygun bir model değilim

Podyum dünyasının en gözde mankenlerinden Didem Soydan, "Altı yıl önce ajanslar, Türk formuna uygun bir fiziğim olmadığı için beni kabul etmiyordu" diyor

Manken Didem Soydan, son birkaç senedir İstanbul Moda Haftası'nda birbiri ardına katıldığı defileler ve cüretkar pozlar verdiği katalog çekimleriyle adından bahsettiriyor. Hemen her markanın ve defilenin aranan yüzü haline gelen Soydan, "Bu noktaya gelebileceğimi, Türkiye'nin en aranan modellerinden biri olabileceğimi ve çekimden çekime koşacağımı hiç ummazdım" derken, şu anki başarısını düzgün fiziğine borçlu olduğunu söyledi:


-Bundan altı yıl önce ajanslar beni, Türk formuna uygun olmadığım için kabul etmiyordu. Çünkü çok zayıftım ve çok kemikli bir yüzüm vardı. Ama format değişti; artık android, bebek yüzlü olmayan, kemikli modeller iş yapıyor. Ben de bu formata uygun olduğum için son iki senedir daha çok defileye çıkıyorum.

-Tekstille uğraşan bir ailenin kızıyım; ben de tekstil yaptım. Konfeksiyon atölyesinde işlerin başındaydım. Bunun avantajını şimdi daha çok görüyorum. İyi ki ailem beni fabrikada çalıştırmış.

-Ben bu iş için çok çalıştım; var olabilmek için çok mücadele verdim. Bu işi yapacağımı bilseydim, dövme yaptırmazdım. Pişman değilim ama iş ahlakı olarak dövmeyi doğru bulmuyorum. Vücudunda dört dövme olan bir model olarak söylüyorum ki; bence dövmeli manken olmamalı. Çünkü manken her role, her karaktere bürünebilmeli. Benim dövmelerim kapatılabilecek yerlerde de değil. Photoshop'u en zor olan yerde... Ama artık beni böyle kabul ettiler.

-Çıplak poz vermekten çekinmem. Büyük göğüsleri, büyük dudakları olan, pornografik görüntüler çağrıştıran biri değilim. Sadece kalçam biraz dolgun. Onu da anneme borçluyum. Kendime ve fiziğime güveniyorum.
yaş geçiyor

-Modellikte ilk yılım olsaydı ve soyunsaydım, o zaman ailem kabul edemeyebilirdi ama ben altı senedir bu işi yapıyorum. Takdir görüyorum. Bu da ailemin gururunu okşuyor.

-Biz, Türkiye'de bir model olarak kariyer yapana kadar yaşımız geçiyor. Yurt dışındaki kızlar ise bu işe 14 yaşında başlıyor. 24 yaşına geldiklerinde 10 yıllık tecrübeleri oluyor. Keşke biri beni daha erken keşfedip 16 yaşında yurt dışına gönderseydi; şu anda dünya çapında bir model olmuş olurdum. Ben bu işe başlayalı daha altı yıl oldu ve 28 yaşına geldim. Bizde 14 yaşındaki kızı, başka ülkelere modellik yapmaya göndermezler.

TÜRK OLDUĞUMA İNANMIYORLAR

'Bu Çok Moda' adlı bir televizyon programı sunan Didem Soydan, dizi ve film tekliflerine de sıcak bakıyor:

-"Dizi teklifleri geliyor. Becerebileceğimi düşünürsem denerim ama o işe de eğitim almadan girilmez. Oyuncuların çok derin dünyaları var. Biraz tecrübe edinmem lazım.

-Oyunculuk yapabilirim ama asla albüm çıkarmam. Sesim o kadar kötü ki, evde mırıldanırken bile annem "Ne olur sus" diyor."

-Soydan, magazinsel bir yanı olmadığı için sokakta tanınmadığını da söylüyor: "Bu çok büyük bir avantaj... Metroya biniyorum ama kimsenin umurunda değilim. Sarı saçlı ve mavi gözlü olduğum için Türk olduğuma inanmıyorlar. Taksiciler, 'Türkçe'niz çok iyi. 'Türk'le mi evlisiniz?' diye soruyor."




sabah.com.tr

0 yorum:

Yorum Gönder