23 Mayıs 2012 Çarşamba

Deniz Seki'ye 6 Yıl hapis


SEKİ’NİN AVUKATI: BERAATİNİ İSTEDİ

Duruşmada savunma yapan Deniz Seki’nin avukatı Naim Karakaya, "Müvekkilim kullanım amaçlı olarak başkasına uyuşturucu vermiştir. Bu kasıtla hareket etmiştir. Telefon dinlemeleri hukuka aykırı olarak yapılmıştır. Beraatine karar verilmesini talep ediyorum" dedi. Diğer sanıklar ve avukatları da haklarında beraat kararı verilmesini istediler.

SEKİ’YE 6 YIL 3 AY HAPİS

Deniz Seki’nin "Uyuşturucu ticareti yapmak" suçunu işlediğini ifade eden Mahkeme, uyuşturucunun miktarı, zarar ve tehlikenin ağırlığını dikkate alarak Seki’nin 5 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Uyuşturucu maddenin kokain olması nedeniyle verilen hapsi 7 yıl 6 aya çıkaran mahkeme Seki’nin fiilden sonraki ve yargılama sürecindeki iyi hali nedeniyle cezayı 6 yıl 3 aya indirdi. Yargıtay’ın, mahkemenin kararını onaylaması halinde Deniz Seki yeniden cezaevine girecek.

ŞOFÖRÜNE DE 3 YIL HAPİS-

Seki’nin şoförü Mecit Çam ise, "Kokain ticareti yapmak" suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapisle cezalandırıldı.

LİDERE 17 YIL HAPİS CEZASI

Davayı karara bağlayan Mahkeme Heyeti, Sanık Hakan Çınar’ın "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kokain ticareti yapmak" suçlarından 17 yıl 4 ay 15 gün hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

AVUKAT KARAKAYA’DAN AÇIKLAMA

Kararın ardından gazetecilere açıklama yapan Deniz Seki’nin avukatı Naim Karakaya, "Yargı kararlarına saygımız var ama bu karar tabii ki eleştirilebilir. Bu mahkeme kararı ile 'uyuşturucu kullanan insanlarla, bu işin ticaretini yapan insan arasında fark görülmemektedir’ gibi bir algı oluşmuştur. Bu karara hukuken katılmıyoruz. Bu karar için temyiz yoluna başvuracağız" dedi.

DÜN DOĞUM GÜNÜ PARTİSİNDEYDİ 

Deniz Seki yakın dostu ünlü klip yönetmeni ve fotoğrafçı Nihat Odabaşı’nın doğumgününde işte böyle neşeliydi. Futbolcu Ali Turan ile yaşadığı aşk üzerine sorular sorulunca Seki, konuyu değiştirmek için büyük çaba harcadı.

Seki’nin imdadına Ziynet Sali yetişti. Seki dünkü eğlencesinin ardından bugün kötü haberi aldı ve şu dakikalarda büyük panik yaşıyor. Seki’nin avukatı Naim Karakaya birazdan açıklama yapacağını duyurdu.

 Bakırköy Kadın ve Çocuk Tutukevi'ne götürülen, cezaevi çıkışında "Değiştim, yepyeni pırıl pırıl, gerçekten arınmış bir Deniz Seki göreceksiniz" demişti





milliyet.com.tr


0 yorum:

Yorum Gönder