13 Mayıs 2012 Pazar

Şampiyon Galatasaray..




Şampiyon Galatasaray!


Spor Toto Süper Final'in son haftasında deplasmanda Fenerbahçe ile 0-0 berabere kalan Galatasaray, 2011-2012 sezonunun şampiyonu oldu

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Fenerbahçe ile 0-0 berabere kalan Galatasaray, 2011-2012 sezonunun şampiyonu oldu. Kadıköy'deki son 3 maçında da yenilmeyen sarı-kırmızılı ekip ligdeki 18. şampiyonluğuna ulaşarak Fenerbahçe ile şampiyonluk sayısını eşitledi.

Tahkim Kurulu tarafından cezası ertelenen Fatih Terim'in de takımının başında çıktığı gergin geçen maçta Galatasaray, aldığı beraberlikle puanını 48'e yükselterek, Fenerbahçe'nin 1 puan önünde şampiyonluğa ulaştı ve Şampiyonlar Ligi'ne direkt gitme hakkını elde etti. Sarı-Lacivertli ekip ise Şampiyonlar Ligi'ne katılmak için ön eleme oynayacak.

Alex'in yedek başladığı ve 75. dakikada oyuna girdiği karşılaşmayı kazanamayarak Şampiyonlar Ligi'ne katılım için ön eleme oynamak durumunda kalan Fenerbahçe ise play-off'ları 47 puanla ikinci tamamlamış oldu.

GALATASARAY ŞAMPİYON OLDU

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu 6. ve son hafta maçında Fenerbahçe ile deplasmanda 0-0 berabere kalan Galatasaray, 2011-2012 sezonunu şampiyon tamamladı. Ligde normal sezonu en yakın rakibi Fenerahçe'nin 9 puan önünde 77 puanla bitiren sarı-kırmızılı ekip, Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'na sarı-lacivertlilerin 5 puan önünde başlarken, geride kalan 6 maç sonunda rakibinin 1 puan üstünde 48 puanla şampiyonluğa ulaştı.

Şampiyonluk sayısı eşitlendi

Spor Toto Süper Lig'de 2011-2012 sezonunu şampiyon tamamlayan Galatasaray, şampiyonluk sayısını 18'e çıkardı. Fenerbahçe ile şampiyonluk sayısını eşitleyen sarı-kırmızılılar, şampiyonluk hasretine de 3 sezonun ardından son vermeyi başardı.

Muslera'nın rekoru 19 maça çıktı

Galatasaray'ın Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera, Fenerbahçe maçında da gol yemeyerek gol yememe rekorunu da 19 maça çıkardı. Muslera, bu sezon 90 dakika sahada kaldığı maçlarda 19. kez kalesini gole kapatarak, kendisine ait rekoru geliştirmiş oldu.

FENERBAHÇE: 0 - GALATASARAY: 0

STAT: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
HAKEMLER: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Orhan Şam (Dk. 88 Mehmet Topuz), Bekir İrtegün, Yobo, Ziegler, Dia, Selçuk Şahin, Emre Belözoğlu, Stoch, Cristian (Dk. 75 Alex), Semih Şentürk (Dk. 75 Bienvenu)
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

GALATASARAY: Muslera, Eboue, Semih Kaya, Ujfalusi, Hakan Balta, Engin Baytar, Selçuk İnan, Melo, Riera, Necati Ateş (Dk. 63 Aydın), Elmander (Dk. 27 Baros) (Dk. 83 Gökhan Zan)
TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim

KIRMIZI KARTLAR: Dk. 65 Dia (Fenerbahçe), Dk. 80 Ujfalusi (Galatasaray)
SARI KARTLAR: Dk. 69 Yobo, Dk. 71 Selçuk Şahin, Dk. 76 Emre Belözoğlu, Dk. 82 Volkan Demirel, Dk. 87 Ziegler (Fenerbahçe), Dk. 69 Melo, Dk. 70 Emre Çolak, Dk. 82 Baros (Galatasaray)


Habertürk

0 yorum:

Yorum Gönder