2 Mayıs 2012 Çarşamba

Federasyon ve Kurullarından komediye devam..



Federasyon ve kurulları komediye devam ediyor.

Tahkim'den Emre kararı!


Tahkim Kurulu, Fenerbahçeli Emre Belözoğlu'nun idari tedbir kararını kaldırdı. Emre perşembe günü oynanacak Beşiktaş maçında forma giyebilecek.





Kurulun bugünkü toplantısının ardından yapılan açıklamada, PFDK'nın Fenerbahçeli futbolcu için verdiği 2 maçlık cezanın, 3 maç olarak düzeltildiği, idari tedbirin oybirliği ile kaldırıldığı bildirildi.


İki maçlık cezasını Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Galatasaray ve Ziraat Türkiye Kupası'nda Kardemir Karabükspor maçlarında çeken, hakkında idari tedbir konulduğu için Şampiyonluk Grubu'nun 3. haftasında Kadıköy'deki Beşiktaş maçında da oynayamayan Emre, yarın Dolmabahçe'deki Beşiktaş derbisinde ise forma giyebilecek.


Trabzonsporlu futbolcu Zokora'nın itirazı nedeniyle dosyayı yeniden inceleyen Tahkim Kurulu'nun konuyla ilgili açıklaması şöyle:


''Trabzonspor A.Ş futbolcusu Alain Deguy Didier Zokora'nın, PFDK'nın Fenerbahçe A.Ş'nin futbolcusu Emre Belözoğlu ile ilgili 19.04.2011 tarihli, E.2011/2012-1036, K.2011/2012-1265 sayılı kararına itirazına ilişkin kurulumuzun E.2012/114 numaraya kayıtlı dosyası incelendi. Yapılan müzakere neticesinde, isnat edilen hakaret fiilinin birden fazla gerçekleşmesi ve bir bütünlük arz etmesi karşısında FDT'nın 11/2. maddesi uygulanmak suretiyle PFDK tarafından alt sınırdan tayin edilen cezanın yarı oranında arttırılarak 2 müsabakadan men cezasının 3 müsabakadan men şeklinde düzeltilmesine; esas hakkında karar verilmiş olmakla idari tedbirin kaldırılmasına oybirliğiyle karar verilmiştir''












.















.

0 yorum:

Yorum Gönder