15 Nisan 2012 Pazar

Tecavüz ettiği kıza cezaevinden mektup yazıp...




Tecavüz ettiği 14 yaşındaki kıza mektup yazıp 'Karım olacaksın' diyerek tacizde bulunan kişiye 3 ay hapis cezası verildi.



Adapazarı'nda 14 yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisine tecavüz iddiasıyla tutuklanarak Sakarya Cezaevi’ne konulan evli ve 2 çocuk babası 25 yaşındaki Metin T., küçük mağdura cezaevinden yazdığı mektupta "Karım olacaksın" diye yazarak cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, cezayı para cezasına çevrmedi.

Karapürçek İlçesi’nde otogaz işi yapan Metin T., 1 yıl kadar önce 14 yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisi Z.B.’yi kaçırarak tecavüzde bulunduğu iddiasıyla tutuklandı.

Tecavüz şüphelisi cezaevinden, kaçırarak tecavüze ettiği çocuğa okuduğu ilköğretim okulu adresini yazıp mektup gönderdi. 2 sayfalık mektubunda küçük kızı sevdiğini, eşini bırakıp onunla evlenmek istediğini belirterek, "Sen benim karımsın. Seni seviyorum" diye yazarken mektubu alan babası Cumhuriyet Savcılığına başvurdu. Tecavüz sanığı hakkında ’Cinsel taciz’ suçundan 4’üncü Sulh Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Tek duruşmada sonuçlanan davaya getirilen Metin T., mektubu kendisinin yazdığını söyledi. Davaya katılan mağdurun babası N.B. ise, "Kızımı kaçırarak tecavüz etmiştir. Bu konudaki yargılaması devam etmektedir. Suçlamaya konu olan mektup kızımın okuluna gitmiştir. Bu nedenle kızım okula gitmemiştir. Bu mektupları yazan sanık cezaevinden mektupları yazdığı için kızımın ruh sağlığı bozulmuştur" dedi.

Mahkeme heyeti, tecüvüz mağduruna mektup yazarak tacizde bulunduğu iddiasıyla Metin T.’ye ’Cinsel taciz’ suçundan 3 ay hapis cezası verdi. Mahkeme bu hapis cezanın, ertelenmesine ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına da karar verdi. Bu karar ile tecavüz sanığı,tecavüz suçundan ceza alması halinde 3 ay daha hapiste tutulacak. 14 yaşındaki Z.B.’nin avukatı Leyla Ekmen Epözdemir ise, Türkiye’de örnek teşkil edecek bir karar alındığını anlatırken, şunları söyledi:

"Daha önce cinsel taciz ile ilgili kararlar vardı. Cinsel taciz olayın gerçekleşmesi veya gerçekleşmeye teşebbüsü olarak tanımlanabilir. Cinsel istismar ise, vücuda dokunmadan, sözle, laf atarak, mektupla, mesajla, telefonla mağdurun rızası dışı cinsel amaçlı konuşmalar veya davranışlardır. Mağdur 15 yaşından küçük ise rıza ile dahi yapılırsa cinsel istismar suçu oluşur."
















Şok

0 yorum:

Yorum Gönder