11 Mayıs 2012 Cuma

Twetter kullanıcıları mutlaka okuyun....


Twitter'da çok takipçisi olan ünlüler için yeni bir gelir kapısı doğdu. çeşitli markalarla anlaşan ünlüler, artık twet'lerle para kazanmaya başladı.

Reklamın televizyon,radyo ve basılı medyayla sınırlı kalmadığı günümüzde, ünlüler günden yartama güçlerini artık sosyal ağlarda da kullanıyor. Dünyaca ünlü bir çok uluslararası markada, ünlü isimlerin hayranlarına başta Twitter olmak üzere bu ağlarla ulaşıyor. Ünlülerin, sosyal ağ hesaplarını reklam mecrası olarak kullanma trendi artık Türkiye'dede kullanılmaya başladı.

RAHATSIZ ETMEME GAYRETİ

Türkiye'de ilk kez kurulan bir ajans ünlülere bu konuda profesyonel hizmet veriyor. Ajans Türkiye'den 40 ünlü ve markaları bir araya getiriyor. Ama gizlilik nedeniyle bu ünlülerin isimleri açıklanmıyor. Ünlüler aynı televizyonda olduğu gibi sosyal mecralardanda gelir elde ediyorlar. Fakat bu yapılırken ünlünün takipçilerinin rahatsız edilmemesi için gayret gösteriliyor.

KARDASHİAN 8 BİN DOLAR ALIYOR

Twetter'da 7 milyon takipçisi olan Amerikalı ünlü Tv yıldızı Kim Kardashian anlaştığı markalarla ilgili attığı her Twet başına 8 Bin Dolar para alıyor. Yine yaklaşık 3.5 Milyon takipçisi olan Lindsay Lohan ise Twet başına 3 Bin Dolar alıyor.

GELİR BEYANINDA BULUNUYORLARMI?

Konuyla ilgili uzmanlar ünlülerin gelirlerini beyan etmeleri gerektiğini aksi takdirde çok ciddi cezalarla karşı karşıya kalabileceklerini açıklıyorlar. Paranın elden alınmasının dahi beyan etmeye engel olmayacağını basit bir araştırma ile maliyenin bu bilgilere ulaşabileceğini belirten uzmanlar bu konuda ünlüleri uyarıyor.

TAKİPÇİLERİN TAVRI NE OLUR?

Hemen hemen tüm gelirlerini hayranlarının üzerinden kazanan ve çoğunlukla her eleştiri aldıklarında hayranlarını azarlamaktan kovmaktan çekinmeyen ünlülere karşı takipçileri nasıl davranacak onuda zaman gösterecek. Twetterde Demet Akalın ve bir kaç isim dışında hayranlarını takip eden pek ünlü bulunmuyor. Takipçilerin bundan sonraki süreçte hayranlarını takip eden yada etmeyen ünlüler diye ayrıma gitmeside beklenen gelişmelerden birisi..


nedirnerededir

0 yorum:

Yorum Gönder