13 Mayıs 2012 Pazar

Türkiye Sarı Kırmızı..




Türkiye Sarı-Kırmızı!


Galatasaray'ın şampiyonluğu yurdun çeşitli yerlerinde kutlandı


Galatasaray'ın Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğu kazanması, yurdun çeşitli yerlerinde kutlandı şampiyonluğu kutladı.

0-0 biten Fenerbahçe-Galatasaray maçı sonrası, Galatasaray bayrakları ve ellerindeki meşalalerle Kızılay Meydanı'ndaki Güvenpark'a toplanan taraftarlar, şampiyonluk sevinci yaşadı. Davul zurna eşliğinde şampiyonluğu kutlayan bazı taraftarlar, renkli görüntüler oluşturdu. Takımları lehine sloganlar atan taraftarlar, zaman zaman da Galatasaray marşı söyledi.

Bazı taraftarlar ise şampiyonluk sevincini parktaki süs havuzlarına girerek kutladı. Çok sayıda taraftarın katıldığı kutlamalar sürerken, polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri aldı. Galatasaray'ın, Fenerbahçe ile deplasmanda 0-0 berabere kalarak Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğa uzanmasının ardından sarı-kırmızılı takıma gönül veren taraftarlar, Taksim Meydanı'nda şampiyonluğu doyasıya kutladı.

TAKSİM'DE SEVİNÇ GÖSTERİLERİ

Öte yandan sarı-kırmızılı taraftarlar İstanbul'da ağırlıklı olarak Taksim Meydanı'nda toplanmaya başladı. Çok sayıda Galatasaray taraftarı şampiyonluğu, ellerinde takımlarının bayrakları, atkılarıyla kutlarken, meşalelerle renkli görüntüler oluşturdu. Taraftarlar, şampiyonluğu şarkılar ve marşlar söyleyerek kutladı.

Galatasaraylı taraftarlar, Spor Toto Süper Lig'de mutlu sona ulaşan takımlarının şampiyonluğunu Florya'da kutluyor.

FLORYA BAYRAM YERİ

Galatasaray'ın, Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda deplasmanda Fenerbahçe ile 0-0 berabere kalarak şampiyonluğunu ilan etmesiyle, sarı-kırmızılı taraftarlar Florya Metin Oktay Tesisleri'ne adeta akın etti. Tesislerin etrafından toplanan binlerce taraftarlar, tezahürat ve marşlarla şampiyonluğu kutluyor.

İZMİR'DE COŞKULU KUTLAMA

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan karşılaşmayı İzmir'deki çeşitli kafelerde izlemeyi tercih eden Galatasaraylı taraftarlar, müsabakanın bitimiyle büyük sevinç yaşadı. Karşılaşmanın ardından araçlarıyla konvoy oluşturarak kentte tur atan sarı-kırmızılı seyirciler, coşkularını her sene şampiyonluğun kutlandığı Cumhuriyet ve Gündoğdu meydanlarında sürdürdü.

ADANA'DA ŞAMPİYONLUK SEVİNCİ

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan karşılaşmanın bitmesinin ardından çok sayıda taraftar Atatürk, Gazipaşa, Baraj Yolu ve Ziya Paşa caddelerinde sevinç gösterilerinde bulundu.

Araçlarıyla konvoy oluşturarak kentte tur atan sarı-kırmızılı taraftarlar, birçok caddede yolun trafiğe kapanmasına neden oldu. Sevinç gösterileri sırasında taşkınlık yaşanmaması için Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı çok sayıda ekip kent genelindeki meydan ve caddelerde konuşlandırıldı.

Bu arada, bazı mahallerde sevinç gösterileri sırasında ateş edildiği, mermi ve saçma isabet eden bazı evlerde maddi hasar meydana geldiği bildirildi.

YİĞİDOLAR ŞAMPİYONLUĞU KUTLADI

Sarı-kırmızılı taraftar, bayraklar, atkılar ve meşalelerle Cumhuriyet Meydanı, İstasyon ve Atatürk Caddelerine akın etti. Burada sevinç gösterilerinde bulunan ve araçlarıyla konvoy oluşturarak İstasyon Caddesi'nde tur atan sarı-kırmızılı taraftarlar, tezahüratlar eşliğinde şampiyonluğu kutladı. Taraftarların oluşturduğu konvoy, nedeniyle birçok cadde, araç trafiğine kapandı.

Sivas Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı çok sayıda ekip, sevinç gösterileri sırasında taşkınlık yaşanmaması için kent genelindeki meydan ve caddelerde önlem aldı.

Bu arada, Cumhuriyet Meydanı'ndan geçen Fenerbahçeli taraftarla Galatasaraylı taraftarlar arasında zaman zaman kısa süreli gerginlikler yaşandı.

VAN'DA ŞAMPİYONLUK SEVİNCİ

Van'da, kahvehane ve kafeteryalarda izleyen Galatasaraylı taraftarlar, maçın bitişiyle Cumhuriyet Caddesi'ne akın etti. Şampiyonluk şarkılarını seslendirerek, tezahüratlarda bulunan sarı-kırmızılı taraftarlar belediye binası önünde toplandı. Şampiyonluk sevinciyle doyasıya eğlenen taraftarlar havai fişekler patlattı. Bazı taraftarlar araçlarıyla cadde ve sokaklarda tur atıp korna çalarak kutlamaya katıldı.

Cumhuriyet Caddesini bir süre trafiğe kapatan taraftarlar, polisin uyarısıyla yolu açarak önce valiliğe kadar yürüyen taraftarlar daha sonra olaysız bir şekilde ara sokaklara dağıldı.

ESKİŞEHİR'DE OLAY

Eskişehirsporlu taraftarlar, Fenerbahçe-Galatasaray maçının bitiş düdüğünün ardından İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı ile Hoşnudiye Mahallesi İsmet İnönü Caddesi ve Vural Sokak'ta yürümek istedi. Bu sırada bazı Eskişehirsporlu taraftarlar, Galatasaray'ın şampiyonluğunu kutlayan Galatasaraylı taraftarlara tepkide bulundu. Bunun üzerine bölgede güvenlik önlemi alan çevik kuvvet ekipleri, taşkınlık çıkartan bazı Eskişehirsporlu taraftarlara müdahale etti. Polis, bazı taraftarları gözaltına aldı.

KASTAMONU

Maçın ardından Kastamonu'daki sarı kırmızılı taraftarlar Cumhuriyet, Atatürk, Yalçın, Plevne ve Kışla Caddelerinde araçlarıyla konvoy oluşturdular. Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde sürdüren taraftarlar, meşale yakarken, bazı taraftarların oyun havaları eşliğinde dans etti.

ZONGULDAK

Zonguldak'ta maçı çeşitli mekanlarda izlemeyi tercih eden Galatasaraylı taraftarlar, müsabakanın bitimiyle büyük sevinç yaşadı. Karşılaşmanın ardından araçlarıyla konvoy oluşturarak kentte tur atan sarı-kırmızılı seyirciler, coşkularını kent merkezinde bulunan Madenci Anıtı ve Zonguldak Valiliği önünde sürdürdü. Bazı taraftarlarda kent merkezinde bulunan süs havuzuna girerek şampiyonluğu kutladı. Şampiyonluk kutlamaları sırasında bir taraftarın yanında buluna kurusıkı tabir edilen tabanca ile kent merkezinde sevinç gösterisinde bulunduğu sırada polis ekipleri tarafından gözaltına alındığı görüldü.

SAKARYA

Sakarya'da, Galatasaray'ın şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından sarı-kırmızılı taraftarlar Çark Caddesi'nde toplandı. Polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri altında kutlama yapmak isteyen taraftarlar, üstlerinde Sakaryaspor formaları ve atkıları bulunan bir grubun engellemesiyle karşılaştı. Polis ekipleri, Galatasaray taraftarlarına tepki gösteren grubu dağıttı.

BOLU

Bolu'da Hükümet Meydanı ve İzzet Baysal Caddesi'nde sarı-kırmızılı takımın taraftarları, şampiyonluğu kutladı. İl merkezindeki çeşitli kafelerde maçı izleyen taraftarlar, müsabakanın bitimiyle büyük sevinç yaşadı. Karşılaşmanın ardından araçlarıyla konvoy oluşturarak kentte tur atan sarı-kırmızılılar, ulaşıma kapatılan Hükümet Meydanı ve İzzet Baysal Caddesi'nde takımlarının şampiyonluğunu kutladı.

KARABÜK

Karabük'te karşılaşmanın ardından araçlarıyla konvoy oluşturarak, kentte tur atan taraftarlar, Karabük sokaklarında ve Safranbolu kent merkezindeki Misak-ı Milli Meydanı'nda şampiyonluk coşkusunu yaşadı. Kutlamalar sırasında bazı taraftarlar arasında arbede yaşanırken, taşkınlık çıkaranlar polis ekipleri tarafından olay yerinden uzaklaştırıldı.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa kent merkezinde, sarı-kırmızılı taraftarlar, şampiyonluğu meşale ve havai fişeklerle kutladı. Araçlarla konvoy oluşturan sarı-kırmızılı ekibin taraftarları, kent merkezinde şampiyonluk turu attı. Kutlamalar sırasında ulaşıma kapanan Atatürk Bulvarı'nda önlem alan polis ekipleri, grupları taşkınlık yapmamaları konusunda uyardı.

DENİZLİ

Denizli'de Galatasaraylı taraftarlar şampiyonluk sevinci yaşadı. Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki karşılaşmanın bitimiyle büyük sevinç yaşayan sarı-kırmızılı taraftarlar, Delikliçınar Meydanı ve Pamukkale Üniversitesi yurtlar bölgesinde toplandı. Araçlarıyla konvoy oluşturan taraftarlar, şehirde tur attı. Sevinç gösterileri sırasında taşkınlık yaşanmaması için yaklaşık bin polis, kent genelindeki meydan ve caddelerde önlem aldı.

KAYSERİ

Kayseri'de, Galatasaraylı taraftarlar, maçın bitiş düdüğü ile Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak, şampiyonluğu kutladı. Ellerinde bayrak ve meşalelerle takımları lehine tezahüratta bulunan sarı-kırmızılı taraftarların şampiyonluk coşkusuna, bayraklarla süslenmiş araçlar klakson çalarak ortak oldu. Cumhuriyet Meydanı'ndan Sivas Caddesi'nde doğru ilerleyen Galatasaray taraftarları, burada davul, zurna eşliğinde halay çekerek eğlendi. Bu sırada, bir grup Fenerbahçeli, sarı-kırmızılı taraftarlara taşlı saldırıda bulundu. Olayda yaralanan olmazken, sarı-lacivertli grup, polis ekiplerinin müdahalesiyle dağıldı.

EDİRNE

Galatasaray taraftarları Edirne'de şampiyonluğu kutladı. Karşılaşmayı kentteki çeşitli mekanlarda izlemeyi tercih eden Galatasaray taraftarları, müsabakanın bitiş düdüğüyle araçlarıyla turladı. Sarı-kırmızılı taraftarlar, coşkularını kent merkezinde bulunan Saraçlar Caddesi'nde sürdürürken, polis ekipleri taşkınlık yaşanmaması için önlem aldı. Bu arada, Haşim İşcan Caddesi'nde Fenerbahçeli ve Galatasaraylı taraftarlar arasında zaman zaman gerginlik yaşandı.

TEKİRDAĞ

Tekirdağ'daki Galatasaraylı taraftarlar şampiyonluğu coşkuyla kutladı. Maçın bitiş düdüğüyle Tuğlalı Park, Cumhuriyet Meydanı, Hükümet Caddesi ve Atatürk Bulvarı'na akın eden Galatasaray taraftarları, şampiyonluğun tadını çıkardı. Karşılaşmanın bitiminin ardından taraftarların oluşturduğu konvoy dolayısıyla birçok cadde araç trafiğine kapandı.

KÜTAHYA

Galatasaraylı taraftarlar, Kütahya'da şampiyonluk coşkusunu yaşadı. Zafer Meydanı ve Atatürk Bulvarı'nda toplanan bir grup taraftar, ''Sevgi Yolu'' diye bilinen Cumhuriyet Caddesi, Adnan Menderes ve Atatürk bulvarlarında yürüyüş yaptı. Bazı taraftarlar da araçlarıyla konvoy oluşturarak, şehirde tur attı. Polis ekipleri kent merkezindeki işlek meydan ve caddelerde önlem aldı.

Bu arada, Tavşanlı ilçesinde araçlarıyla konvoy düzenleyen Galatasaraylı taraftarlar, Cumhuriyet Meydanı'nda Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonsporlu taraftarlarca alkışlandı. Sarı-kırmızılı takımın taraftarları da bu centilmenliğe alkışla karşılık verdi.

KOCAELİ

Kocaeli'de, Galatasaray'ın şampiyonluğu coşkuyla kutladı. Karşılaşmanın ardından çok sayıda sarı-kırmızılı taraftar, İzmit Sabri Yalım, Merkez Bankası Kocaeli Şubesi ve Cumhuriyet ile Hürriyet caddelerinin birleştiği yürüyüş yoluna adeta akın etti. Tezahürat yaparak, İzmit Sabri Yalım Parkı'nda bir araya gelen taraftar grubu, buradan Anıtpark'a yürüdü. Bir süre sevinç gösterisinde bulunan taraftarlar, daha sonra dağıldı. Bu arada, Merkez Bankası Kocaeli Şubesi önünde ve Cumhuriyet Parkında Galatasaraylı ve Kocaelisporlu taraftarlar arasında zaman zaman kısa süreli gerginlikler yaşandı.

BURSA

Galatasaray'ın şampiyonluğu Bursa'da da coşkuyla kutlandı. Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan karşılaşmayı kentteki çeşitli mekanlarda izleyen Galatasaraylı taraftarlar, müsabakanın bitimiyle büyük sevinç yaşadı. Karşılaşmanın ardından Kent Meydanı'nda toplanan taraftarlar, takımları lehine slogan attı. Bu arada, Bursaspor taraftarı oldukları bildirilen yaklaşık 300 kişilik grup ile Galatasaraylılar arasında gerginlik yaşandı. Bölgeye gelen polis ekipleri, Bursaspor taraftarlarını kısa sürede olay yerinden uzaklaştırdı.


Habertürk

0 yorum:

Yorum Gönder