17 Mayıs 2012 Perşembe

Maria Sharapova




Maria Yuryevna Sharapova,(188 cm) 19 Nisan 1987'de Nyagan, Rusya'da dünyaya geldi. Sharapova'nın ailesi henüz 1 yıl önce 1986'daki çernobil nükleer kazasının ardından Gomel, Belarus'dan Siberia, Rusya'ya taşınmıştı. Sharapova, 7 yaşındayken babası tarafından Amerika'ya getirildi. Bradenton, Florida'daki Nick Bollettieri Tennis Academy'ye başladı. Bikaç yıl sonra annesi de yanlarına katılan Sharapova, çoçukluğu Amerika'da geçmesine rağmen Rus vatandaşı olarak kaldı.

Sharapova, 2004 yılında 17 yaşındayken Lottie Dod ve Martina Hingis'den sonra Wimbledon bayanlar şampiyonu olan üçüncü en genç tenisçi oldu. Bu büyük başarının ardından günümüze kadar başarılarına yenilerini eklemeye devam etmiştir.

Maria Sharapova 3 Grand Slam turnuvası kazanmıştır. Bunlar sırasıyla 2004 Wimbledon, 2006 US Open, 2008 Australian Open'dır. Maria Sharapova 2011 Wimbledon ve 2012 Australian Open'da Final oynama başarısı göstermiştir. Maria Sharapova 2004 yılında WTA Tour Championships'i de kazanma başarısını göstermiştir. 

Maria Sharapova Tenis Dünyasının bu en büyük turnuvaları dışında bir çok turnuvayı daha kazanma başarısını göstermiştir.

Maria Sharapova kort dışındada bir çok markanın reklam yüzü olmuş ve bir çok özel çekime katılmıştır.












nedirnerededir.blogspot.com

0 yorum:

Yorum Gönder