12 Mayıs 2012 Cumartesi

Fazıl Saygı'sızlık yapmadan duramıyor


 


Fazıl Say'gısızlık yapmadan duramıyor..


Sivri dilli piyanist Fazıl Say, huyundan vazgeçmedi. Kültür Bakanı Günay, Japonya'ya gideceğini söyleyen sanatçıya, 'Gitme' çağrısı yaptı. Bestecinin cevabı ise 'Kes zırvalamayı' oldu.

Sanatından çok "Twitter" üzerinden paylaştığı yorumlarla adından söz ettiren piyanist Fazıl Say, çirkinlikte sınır tanımadı! Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, daha önce Japonya'ya yerleşmeye karar verdiğini açıklayan Say'a, "Öfkeden kurtul, gitme" dedi. Say ise bu çağrıya yine kendi üslubuyla cevap verdi.

GÜNAY DAVETTE KONUŞTU 

Say, Twitter'dan yaptığı ezan yorumuyla eleştiri oklarının hedefi olmuştu. Sanatçı, tepkiler üzerine, "Japonya'ya gideceğim" demişti. Kültür Bakanı Günay, Avrupa Parlemantosu'nda Türkiye'nin Dostları Grubu'nun davetlisi olarak yaptığı konuşmada, Say'ın bu kararını gündeme getirdi.

''ÖFKEDEN VAZGEÇMESİNİ TEMENNİ EDERİM''

Günay, Fazıl Say'ı kastederek, "İnsanlar Türkiye'ye koşarken, benim ülkemden insanların yaşayacak başka yer aramasını üzüntü ile karşılarım. Kopuş sevdasına kapılanların bir an evvel bu öfkeden vazgeçmesini temenni ederim" dedi. Say'dan ise bu açıklamaya cevap gecikmedi. Sanatçı, Günay'a Twitter üzerinden, "Kültür Bakanı... Kes zırvalamayı... Başka alternatif yok" diye yanıt verdi.

PİYANİST, ŞİKAYET KONUSU OLMUŞTU

Besteci ve piyanist Fazıl Say'ın "sivri dili" başına bela olmuştu. Sanatçının, geçtiğimiz günlerde sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı ezan benzetmesi tartışmaya yol açmıştı. Dini değerlere yapılan saldırıdan rahatsız olan bir vatandaş ise soluğu savcılıkta almış ve Fazıl Say hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Piyanist, bu gelişmelerin ardından Japonya'ya yerleşmeyi planladığını açıklamıştı.

Takvim

12 Mayıs 2012 Cumartesi

0 yorum:

Yorum Gönder