16 Mayıs 2012 Çarşamba

Madonna'nın İstanbul krizi..




‘Dadım olmadan asla’

İstanbul’da konser verecek olan Madonna’nın 4 yıllık Beninli dadısının vize sorunu aşıldı. Benin Fahri Konsolosu Prof. Kural, dadı Ichola’nın Türkiye’ye gelmesinin yolunu açtı.

İstanbul TT Arena’da 7 Haziran’da konser verecek olan dünyaca ünlü sanatçı Madonna’nın 4 çocuğunun dadısı Beninli Doyinmola Ichola’nın vize sorunu, Benin Fahri Konsolosu İTÜ Öğretim Üyesi Orhan Kural tarafından çözüldü.

İkisi evlatlık 4 çocuğu olan Madonna’nın çocuklarının dadısı olan Doyinmola Ichola, Benin vatandaşı. Küçük bir Batı Afrika ülkesi olan Benin’den Türkiye’ye gelmek isteyen herkese vize uygulanıyor. Fakat iki ülkenin birbirlerinde temsilcilikleri ya da konsoloslukları olmadığı için vize işlemleri bu şartı yerine getiren Gana’dan yürütülüyor. Benin’in Türkiye’deki fahri başkolosluğunu ise İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Kural yürütüyor. Ancak Kural’ın vize verme yetkisi bulunmuyor.

Tel Aviv’den vize alacak

Madonna’nın dadısız hiçbir yere gitmeyeceğini söylemesi üzerine konser organizasyonunu yapan GNL Entertainment’tan Erhan Sezer, Benin’in Türkiye Fahri Konsolosu Prof. Dr. Orhan Kural’a başvurdu. Kural da Tel Aviv’deki Türk Büyükelçiliği’ne ulaşarak, Ichola’nın vize sorununu çözdü. Madonna ile 28-29 Mayıs’ta Tel Aviv’e gidecek olan Doyinmola Ichola, oradaki Türk Büyükelçiliği’ne başvurarak vize alacak.  Özel uçakla gelen ama sonrasında THY’nın tarifeli uçağıyla Avrupa’nın bir kentine gitmeyi planlayan dadının ikinci sorunu içinde çözüm yolu bulundu. Kural, Dışişleri Bakanlığı ve Emniyet’e başvurarak Ichola’nın İstanbul’a geldiği anda özel uçaktan inerek genel terminali kullanmasını sağladı. Böylece elinde vizesi olan dadı, özel uçakla gelmesine rağmen İstanbul’a girişini kaydettirecek, ertesi gün de THY uçağına normal biniş yapacak.

Kurallar çok keskin

Prof. Kural, “Aslında Beninli dadının Gana’ya gidip vize başvurusu yapmadan ülkemize girmesi mümkün değil. Fakat Türkiye’nin tanıtımı için önemli olan bu konserde Madonna’nın katı kuralları yüzünden başka yollar aradık. Dışişleri Bakanlığı, Emniyet’in katkılarıyla Tel Aviv’den alacağı vize ile girecek. Uluslararası havacılık kuralları çok keskindir, gerekirse uçak bile havalanmaz ama dadının öncesinde İsrail’de olması işimizi kolaylaştırdı” diye konuştu.



Milliyet

0 yorum:

Yorum Gönder