16 Mayıs 2012 Çarşamba

Fazıl Say ifade verdi.



Say’dan ‘twitter’ ifadesi

Ünlü piyanist Fazıl Say, twitter’dan attığı mesajlar nedeniyle hakkında başlatılan soruşturma kapsamında Çağlayan’daki İstanbul adliyesinde ifade verdi.

“Dini değerleri aşağılamak ve hakaret etmek” suçlamasını reddeden Say’ın, ifadesinde, insanlar ve toplum için gece gündüz çalıştığını belirterek “Dini değerleri istismar edenleri kınadım. Dini değerleri aşağılamak suçunu kabul etmiyorum” dediği öğrenildi. Say’ın avukatı olan Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu da, yaklaşık 1000 yıl önce yaşayan Hayyam’ın sözlerinin suç duyurusuna konu yapılmasını doğru bulmadığını, müvekkilinin AİHM ve AİHS uyarınca düşünce özgürlüğünü kullandığını ve soruşturmanın takipsizlikle sonuçlandırılması gerektiğini belirtti.

Say, 6 Nisan’da twitter hesabında, Hayyam’ın “Irmaklarından şaraplar akacak diyorsun, cenneti ala meyhane midir? Her müminine 2 huri vereceğim diyorsun, cenneti ala kerhane midir?” dizelerini paylaşmış, bu paylaşımın ardından, aralarında Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar’ın da olduğu çok sayıda twitter kullanıcısı Say’a ağır tepki göstermişti. Dava açılırsa Say 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.


Milliyet

0 yorum:

Yorum Gönder