9 Mayıs 2012 Çarşamba

CAS Kupayı Trabzonspor'a verecek..




Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Habertürk'te Teke Tek programına konuk oldu ve Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtladı. Şener, Türk futbolunda yaşanan tartışmalarla ilgili sorulara çarpıcı cevaplar verdi

İşte Sadri Şener'in programda Fatih Altaylı'nın sorularına verdiği çarpıcı yanıtlar ve açıklamalar:

"EMRE BİR DOKTORA GÖRÜNMELİ"

Fatih Altaylı'nın Emre Belözoğlu'yla ilgili sorularına "Emre'nin bir doktora görünmesi gerek" diyen Sadri Şener, Fenerbahçeli futbolcunun aşırı sinirli olduğunu ve böyle bir sinirle yaşanamayacağını ifade etti.

"BEN HİÇ ZENCİ OLMADIM AMA..."

Zokora ve Emre arasında yaşanan tartışmalar konusunda da söz alan Şener "Ben hayatımda hiç zenci olmadım. bu yüzden, Zokora'nın nasıl bir ruh halinde olduğunu bilmiyorum. Ama bu tarz bir tepki verdiğine göre demek ki o sözler ağrına gitmiş" dedi.

"İBRAHİM AKIN HAKLI"

Pfdk'nın açıkladığı cezaların ardından İbrahim Akın'ın verdiği tepkinin haklı olduğuna değinen Sadri Şener "İbrahim 'Ben şike yaptıysam kimle yaptım?' diye soruyor. Çocuk haklı. Ortada parayı veren diye bir kimse yok. Bunun anlamı ne?" diyerek genç oyuncuya destek verdiğini belirtti.

"TEK BAŞINA ŞİKE YAPMAK MÜMKÜN DEĞİL"

İbrahim Akın'ın tek başına şike yaptığına dair alınan kararla ilgili olarak açıklamalarına devam eden Şener "Tek başına şike yapmak diye bir şey olabilir mi?" dedi. "Bir kişinin tek başına şike yapması mümkün değil" diyerek sözlerine devam eden Şener "Bu parayı birisi yatırıyor olmalı. Tek başına şike olmaz. O kadar detayını bilmiyorum ama yazık değil mi o çocuğa" dedi.

"UEFA KONGRESİNDE KONUŞACAĞIM"

Önümüzdeki günlerde UEFA kongresi yapılacağını hatırlatan Fatih Altaylı'ya Sadri Şener "Dilim döndüğü kadar UEFA kongresinde konuşacağım, derdimi anlatacağım" yanıtını verdi.

"TFF'Yİ UEFA'YA ŞİKAYET EDECEĞİZ"

UEFA'ya şikayette bulunacakları konusuna da açıklık getiren Sadri Şener "Federasyonumuzu UEFA'ya şikayet etme gibi bir durumumuz var. Bu, ayıp bir durum aslında ama bize başka bir şans bırakılmıyor. Bu konuyu Haziran ayında Kulüpler Birliği toplantısında da konuşacağız" diyerek sözlerine devam etti.

"KUPANIN BİZE VERİLMESİ GEREKİYOR"

Sadri Şener, Yıldırım Demirören'in TFF başkanlığı için oy verdiğini açıklarken bunun sebebinin Yıldırım Demirören'in "Kupa sizin hakkınız" ifadesini kulanması olduğunu söyledi. "Fenerbahçe şuçlu gösterilmese bile kupanın bize verilmesi gerekir" diyen Şener "Kupanın bize verilmesine karşıt bir düşünce zaten ortada yok" diye ekledi.

"Kupanın yeri zaten hazır. Kupayı bize vermeseler de ben altına 'Bu kupanın sahibi Trabzonspor'dur ama şike olayları sebebiyle emaneten Fenerbahçe'dedir yazacağım" sözleriyle şampiyonluk kupasının kendi hakları olduğunu dile getiren Trabzonspor Başkanı Sadri Şener kupanın bir gün kendilerine verileceğine inandığını belirtti.

"ÜÇ BÜYÜKLER KADAR BASIN DESTEĞİMİZ YOK"

Basın-yayın organlarının üç büyükleri desteklediğini belirten Şener, Trabzonspor'un yalnız kaldığından dert yandı." Basında çok fazla Fenerbahçe destekçisi var" diyen Şener "Ben böyle bir ortamda kiminle nasıl savaşabilirim" dedi.

"FENERBAHÇE'NİN KÜME DÜŞMESİ TÜRK FUTBOLUNA AĞIR DARBE VURUR"

Fatih Altaylı'nın sorusu üzerine "Fenerbahçe büyük ve taktir edilen bir camia. Başka bir formül de bulunabilirdi. 10-15 puan silinebilirdi.Ama böyle olmaz. Kamu vicdanını nasıl tatmin edeceğiz? Halkı nasıl kandıracağız?" cevabını veren Şener "Bu işi doğru halledilsin ki bundan sonra gelen nesiller böyle şeylere başvurmasın" diyerek endişelerini dile getirdi. "Kimse Fenerbahçe'nin küme düşmesinden zevk almaz" diyerek sözlerine devam eden Şener "Ama ortada bir suç varsa ve cezalandırılmazsa adalete olan güven sarsılır. Bunu da yapan Futbol Federasyonu. Bana kalsa Fenerbahçe'nin bunlara hiç ihtiyacı yok. Onları takdir etmek lazım" dedi.

"DOSTLUKLAR İÇİN BİZİM JENERASYONUN BİTMESİ LAZIM"

Fatih Altaylı'nın "Bu sene ilk defa futbolcular birbirlerine düşman olmaya başladılar" diyerek Türkiye futbolunda mevcut arkadaşlık ve huzur ortamlarının geldiği durumu masaya yatırmasının ardından söz alan Şener "Bu sıkıntıların ortadan kalkması için bizim jenerasyonun bitmesi lazım" cevabını verdi. "Eski dostlarımızla bile artık görüşmez olduk, birbirimizin yüzüne bu tartışmalar nedeniyle bakmaz olduk" diyen Şener Türk futbolunun düzlüğe çıkması için birkaç yıla ihtiyaç duyulacağını iddia etti.

"YERLİ FUTBOLCU KONUSUNDA TÜRKİYE'DE SIKINTI VAR"

Fatih Altaylı'nın Türk futbolcuların fiyatlarının iki hatta üç kat arttığını dile getirmesi üzerine konuşan Sadri Şener Türkiye'de kaliteli Türk futbolcuların zor yetiştiğini ve bu nedenler de takımların yabancı oyunculara yöneldiğini belirtti. "Zor yetişiyor. Türkiye'de yetenekli genç futbolcu zor yetişiyor. İyi futbolcular da çok pahalı. Zaten üzerinde çalışılıyor. 5. yabancı oyuncu kuralı yakında gelecek" diyen Şener ülkemizde futbolcu altyapısı konusunda sıkıntılar yaşandığından bahsetti.

"CAS KUPAYI BİZE VERECEK"

Programın sonlarına doğru tekrar söz alan Sadri Şener, CAS'ın kupayı kendilerine iade edeceklerine inandığını bir kez daha dile getirerek sözlerini sonlandırdı.



Takvim

0 yorum:

Yorum Gönder