13 Mayıs 2012 Pazar

Başbakanın talimatıyla ancak karanlıkta yapılabilen kupa töreni...




Başbakan talimat verdi, Galatasaray kupayı aldı


Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nun son maçında Fenerbahçe ile 0-0 berabere kalarak ligi şampiyon tamamlayan Galatasaray, kupasını saha içerisinde karanlıkta düzenlenen törende aldı

Sarı-kırmızılı ekip, karşılaşmanın sona ermesinden yaklaşık 3 saat sonra şampiyonluk kupasını almak üzere sahaya çıktı. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nın ışıkları, saatler öncesinde kapatıldığı için tören karanlıkta yapıldı.
İlk önce kupa Galatasaray'a verilmek üzere soyunma odasına götürüldü; fakat bu duruma Galatasaray yöneticileri tepki gösterdi. Abdurrahim Albayrak "Biz kupayı sahadaki mücadelemizle hak ettik. Bu kupayı sahada almak istiyoruz" dedi.
Ardından kupa soyunma odasının önünden gönderildi. Daha sonra yapılan görüşmeler ve Başbakan Erdoğan'ın İstanbul Valisi'ne verdiği talimatla Galatasaray'ın şampiyonluk kupasını Şükrü Saracoğlu'nda almasına karar verildi.
Verilen karar sonrasında yönetim kurulu üyeleri sahaya çıkarken ardından futbolcular coşkulu bir şekilde tezahüratlarla sahaya geldi. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, saat 23.50’de takım kaptanları Sabri ve Ayhan’a şampiyonluk kupasını verdi.
Boş statta şampiyonluk turu attılar
Sarı-kırmızılı futbolcular kupalarını aldıktan sonra saha içerisinde büyük bir sevinç yaşadılar. Kupayı kaldırarak büyük coşku yaşayan futbolcular tezahüratlar yaparken, "İmparator Fatih Terim" şeklinde de tempo tuttular. Bu arada bazı futbolcuların Sabri’yi omuzlara aldığı görüldü.

Orta alandaki sevinçlerin ardından futbolcular boş statta şampiyonluk turu atarken, Migros kale arkası tribününün önüne doğru koşarak sevinçlerine burada devam ettiler. Bir ara kupayı yere koyup geri çekilen futbolcular, hep birlikte kupaya doğru koşup basın mensuplarına görüntü verdiler.
Bu arada, tören için açılan stadın bir bölümünün ışıkları, sarı-kırmızılı ekibin sevinç gösterileri devam ederken kapatıldı. Futbolcuların törenin ardından soyunma odasına giderken ışıkların kapatılmasına tepkili oldukları görüldü.






Posta

0 yorum:

Yorum Gönder