3 Haziran 2012 Pazar

Sezonun saç trendi örgülü saçlar




Sezonun saç trendi örgülü saçlar

İlkbahar defilelerini sallayan örgüler, kırmızı halının da vazgeçilmez saç modellerinden biri. Siz de örgü trendini takip etmek istiyorsanız; her biri özel, kışkırtıcı ve baştan çıkarıcı olan bu modellerden birini deneyebilirsiniz...


ŞELALE


Saçlarınızı açık bırakmak istiyorsanız, şelaleyi andıran bu modeli deneyin. Önce, saçlarınıza bir saç spreyi sıkın. Ardından kulağınızın hemen üstünden üç tutam alarak sepet örgü yapmaya başlayın. Örerken, üstteki parçanın kalın olmasına, en altta kalan parçayıysa serbest bırakmaya özen gösterin ve hemen alt kısmından başka bir tutam alarak örgüye devam edin. Böylece serbest bıraktığınız parça, saçlarınızın geri kalanıyla karışmasını sağlayacak. Örgüyü diğer omzunuza kadar devam ettirip sabitleyin.


DOĞAL GÜZEL


Heidi'yi andıran bu model, yüzü çevreleyen perçemler sayesinde seksi de duruyor. Saçlarınıza verdiğiniz şeklin kalıcı olması için bir sprey sıkın. Ortadan ayırdığınız saçlarınızı iki yanda örün. Uçlarını tokayla sabitledikten sonra örgülerden birini başınızın üst kısmına doğru dolayın, ucunuysa kulağınızın arkasında tel toka ile tutturun. Ardından ikinci örgüyü de ilkinin arkasına dolayıp ucunu diğer kulağınızın arkasına sabitleyin. Yüzünüzü çevreleyecek birkaç seksi tutamı serbest bırakmayı unutmayın.


KUMAŞ ETKİSİ


Birbirine geçmiş saçlar ve kumaşlar (rafya, kurdele vb.) podyumların en önemli trendlerinden. Saçlarınıza, diplerine hacim katacak bir saç spreyi sıkıp geriye doğru tarayın. Ardından göz hizasında toplayıp üç parçaya ayırdığınız saçlarınızın tam ortada kalan parçasına kumaşları bağlayın ve saçlarınızla birlikte örün. Fotoğraftaki gibi kalın bir sonuç elde etmek istiyorsanız avuçlarınızın arasına aldığınız örgüyü ileri geri yuvarlayarak gevşemesini sağlayın.


ÇİFTE BELA


Görünüşünüze vahşi bir çekicilik katacak bu model sıradanlıktan çok çok uzakta. Saçlarınıza hacim katacak bir saç spreyi püskürtün. Saçlarınızı yana ayırdıktan sonra, saç hattı boyunca ince bir örgü yapın. Ardından iki yana ayırdığınız saçları gevşekçe örün ve ince örgüyü ikisinden birinin etrafına dolayın. Şeffaf lastik tokayla uçlarını sabitledikten sonra dağınık ve asimetrik görünmeleri için birkaç tutam saç teli çıkarın.


KARMAKARIŞIK


İnce örgülerle balıksırtını bir arada kullanmak, oldukça seksi görünmenizi sağlayabilir. Öncelikle tüm saçlarınıza saç köpüğü uygulayın ve başınızı öne eğip saçlarınızı kurutun. Saçlarınızı ayırın ve ensede atkuyruğu yapın. Bu işlem saçlarınızı balıksırtı örmenizi kolaylaştıracak. Merak etmeyin, işlem bitince lastik tokayı kesip bu atkuyruğunu serbest bırakacaksınız. Saç hattından birkaç tutamı serbest bırakarak minik örgüler yapın. Artık balıksırtı örgüye başlayabilirsiniz. Saçlarınızı iki parçaya ayırın ve her bir parçadan karşılıklı olarak ince tutamlar alıp diğer parçanın üzerine atın. Saçlarınızın yarısına geldiğinizde, ince örgüleri de balıksırtına dahil edin. Örgünün ucunu lastik tokayla sabitledikten sonra üstteki tokayı kesin.




sabah.com.tr

0 yorum:

Yorum Gönder