8 Haziran 2012 Cuma

Madonna'dan harika konser


TT Arena'da Madonna rüzgarı


Madonna 19 yıl aradan sonra geldiği İstanbul'da TT Arena'yı dolduran 50 binden fazla hayranını hayal kırıklığına uğratmadı 54 yaşındaki yıldızın muhteşem şovunu canlı izleyen 'mutlu azınlık' ona neden 'Popun Kraliçesi' dendiğini yerinde tespit etti!

Popun kraliçesi, yaşayan efsane, dünyanın en etkili kadın şarkıcısı, rekorların divası, dünyanın en çok tanıdığı kadın... Artık en şatafatlı unvanların bile çok sıradan kaldığı Madonna 19 yıl aradan sonra ikinci kez geldiği İstanbul'da TT Arena Stadı'nı dolduran 50 binden fazla hayranına unutulmaz bir konser deneyimi yaşattı. Ünlü sanatçının hayranları öğlen saatlerinden itibaren stadın yolunu tuttu. Uçan kuştan etkilenen İstanbul trafiği de tabii yine kısa sürede 'kilitlenme' başarısını gösterdi. 21.30'da başlaması gereken konserden saatler önce TT Arena'nın çevresi tıklım tıklımdı. Kapılar açıldı, aralarında Ajda Pekkan, Cem Yılmaz, Gülben Ergen, Ali Sabancı, Nouma gibi iş, sanat ve spor dünyasından pek çok ünlünün de bulunduğu kalabalık, stadı tıklım tıklım doldurdu.



TÜFEKLİ BAŞLANGIÇ 

Bilet fiyatları tuzluydu ancak belli ki söz konusu Madonna'ysa para sadece bir teferruattı. 21.30'da başlaması gereken konser 45 dakika rötar yapınca kalabalıktan ufak çaplı bir yuhalama eylemi geldi. Ancak saatler 22.15'i gösterdiğinde Kraliçe, bir haçın altında, vücudunu sımsıkı saran simsiyah bir kıyafet, yüzünde peçe, başında taç, elinde çakma bir otomatik tüfekle sahneye çıktı ve seyircinin az önceki kızgınlığı 'puff' diye dağıldı. Çıplak gövdelerine kırmızı kukelatalı pelerin takmış dört erkek dansçısıyla birlikte mükemmel gösterisine başlayan 54 yaşındaki efsane, konser sonuna kadar hiç kaybetmediği enerjisiyle muhtemelen akranlarını da çok kıskandırdı. Şovu sırasında 11 yaşındaki oğlu Rocco da dansıyla annesine eşlik etti. Konserin sonunda ünlü yıldızın Türk dansçısı Yaman Okur sahnede Türk bayrağı açtı. Üç kıtada 28 ülkeyi kapsayan The MDNA turnesinde toplam 83 konser verecek olan Madonna'nın uzun maratonu gelecek yıl Avustralya'da son bulması bekleniyor. Turne çerçevesinde Birleşik Arap Emirlikleri'nin ilk kez Madonna'yı ağırlamasının yanı sıra Ukrayna ve Kolombiya'da ilk kez popun kraliçesinin konserine ev sahipliği yapacak. Dün akşamki İstanbul konseri sanatçının Avrupa turnesinin ilk ayağını oluşturuyordu. Tüm turne kapsamında Madonna'nın 500 milyon dolar gelir elde etmesi bekleniyor. Buna göre The MDNA turnesinin tamamından 300 milyon dolar kazanacak. Turne sırasında 75 milyon dolarlık albüm satışı yapması bekleniyor. Madonna'nın 60 milyon dolar da yeni parfümü Truth or Dare'den kazanacağı tahmin ediliyor. Madonna adında bir vodka markası çıkaracak olan Smirnoff ünlü sanatçıya 10 milyon dolar ödeyecek. Ünlü şarkıcının imzasını taşıyan "Material Girl" adlı giyim markasından da 5 milyon dolar elde edeceği sanılıyor. 




HERKESİ KIZDIRIYOR! 

Popun kraliçesi, The MDNA turnesinin startını 31 Mayıs'ta İsrail'in başkenti Tel Aviv'de verdi. Daha turnesine başlamadan "Keşke Suriye ve İran'da konserler verebilseydim" sözleri ile ilk önce İsrailliler'i kızdırdı. Hatta bu sözlerinden dolayı İsrail'de vereceği ikinci konser yeterli bilet satışı olmadığı gerekçesiyle iptal edildi. Tel Aviv konserinde ise Fransız Ulusal Cephesi'ni kızdırdı. Dev ekranda "barış için gösterilen" "nobody knows me / kimse beni tanımaz" isimli videoda, Fransız aşırı sağcı lider Marine Le Pen'in Nazilerin gamalı haçıyla birlikte gösterilmesi parti temsilcilerini kızdırdı. Nitekim dün Fransız basını partinin onursal başkanı ve Marine'in babası Jean Marie Le Pen'in 1 milyon dolarlık tazminat davası açacağını duyurdu. 



50 ÜLKEDEN HAYRANLARI GELDİ 

Türk Telekom Arena'daki 52 bin kişilik Madonna konserinin turizme de yansımaları oldu. Konser, 50'ye yakın ülkeden turisti İstanbul'a çekti. Birleşik Arap Emirlikleri'nden Hollanda'ya, Endonezya'dan Çin'e, Tacikistan'dan Kazakistan'a kadar farklı kıtalardaki çok sayıda ülkeden Madonna hayranı, konseri izlemek için özellikle İstanbul'un Avrupa Yakası'ndaki otelleri doldurdu.



STADIN ÇEVRESİNDEKİ HERKES MADONNA!

Ünlü yıldızın konseri başlamadan saatler önce hayranları stadın çevresini doldurdu. Madonna maskeleri edinen ve Madonna'nın şarkılarını ezbere bilen izleyiciler İsrailli Dj Offir Nissim'le coştu.


Kaynak- sabah.com.tr

0 yorum:

Yorum Gönder