15 Nisan 2012 Pazar

EMRE: SÖYLEMİŞ OLABİLİRİM




Zokora'nın iddiasının ardından LİG TV'ye telefonla bağlanan Emre Belözoğlu şunları söyledi: "Maçın içerisinde tansiyon yükseldiğinde birbirimize bazı kötü sözler söyledik. Zokora'nın kastettiği o sözleri de söylemiş olabilirim. Ama o da bana ana-avrat küfretti. Benim sözlerim de aptalcaydı. Onun bana ana-avrat küfürleri de aptalcaydı. İkinci yarının ortasında özür diledik birbirimizden. Hata varsa ikimizde de vardır. Bu kelimeyi sarf ettiysem özür dilerim. Ama maç sonu bunları televizyonlara söylüyorsa, ortada art niyet ararım. O da benden özür dilesin. O kelime ağzımdan çıkmış olabilir. Net olarak hatırlamıyorum."
YOBO İLE DE GERGİNLİK YAŞAMIŞTI
Fenerbahçeli Emre Belözoğlu, İngiltere'nin Newcastle United ekibinin formasını giyerken de "ırkçılık" suçlamasıyla karşı karşıya kalmıştı. Hem de şimdiki takım arkadaşı Yobo ile... Emre, o dönem Everton forması giyen Yobo'ya "ırkçı" söylemlerde bulunduğu gerekçesiyle sorgulanmış fakat suçsuz bulunmuştu.


TALİMAT NE DİYOR?
Yaşanan bu tarz olaylarla ilgili olarak Futbol Disiplin Talimatı'nın 44. maddesi şu hüküm yer alıyor: "Irk, din, dil, etnik köken ayrımcılığı yapan, insanlık onurunu zedeleyen futbolcuya 4-8 arası maç men cezası verilir."






Milliyet

0 yorum:

Yorum Gönder