30 Nisan 2012 Pazartesi

Galatasaray'ın açıklaması taraftarlarını tatmin etmedi.




GALATASARAY TARAFTARI AÇIKLAMALARI YETERLİ BULMUYOR.


Spor kamuoyundaki gelişmelerden sonra Galatasaray Spor Külübü Yönetim Kurulunun yaptığı açıklamalar sarı kırmızı renklere gönül vermiş milyonlarca taraftarının duygularını tatmin edecek nitelikte bulunmuyor.


Türkiye'nin en çok taraftar kitlesine sahip olan Galatasaray gelişmelere karşı pasif kalıyor. Nasılmı? Kısaca bahsedelim. Fenerbahçe bir çok suçlamanın altında bulunurken bile daha fazla sesi çıkıyor. Galatasaray cephesinde ise haksızlıklara uğramasına rağmen sürekli itidal çağrılarında bulunulması ve yayıncı kuruluşun Fenerbahçe tarafından kayba uğramamak adına her türlü olumsuzluğu Fenerbahçe lehine çevirmeye çalışmaları gözle görülür bir gerçekken, bugün şike davasının içine resmen çekilen Galatsaray'ın sadece bildiri yayınlaması ve herhangi bir eyleme yönelik hiçbir davranışın olmayacağına dair sinyaller vermesi Türkiye Futbol Federasyonu'na zaten güveni olmayan Galatasaray taraftarının kendi yöneticilerine olan güvenlerinide sarsmaya başladı.


Yayıncının baskısıyla ortaya çıkan Play-off ucubesinin neticesinde hakettiği şampiyonluğun elinden gitme ihtimali olmasına rağmen Galatasaray hala hiçbir yaptırıma gidemiyor. Aslında Türkiye'de şunu herkes çok iyi biliyorki olması gerekenler olsa Türk Futbolu bahsedildiği gibi büyük kaosun içinede girse bundan hemen hemen hiç etkilenmeyecek takım Galatasaray'dır. Bu durumun bilinmesine rağmen hala Galatasaray bildirinin bir adım ötesine gitmediği gibi Adnan Öztürk gibi bu konuları açıkca dile getiren tek yöneticisini de susturmayı ihmal etmiyor. 


Galatasaray taraftarı ise sabırla bekliyor. Ve bir günde en 300 bin Lig Tv decoderini sokağa atma gücünün varlığını bile bile..


Galatasaray taraftarı sabırla bekliyor.. Yine bir günde cadde kalabalıklarını arkasına almasına gerek kalmadan binlerce Aslan Yürekliyi sokaklara çıkarabileceğini bile bile..


Galatsaray taraftarı sabırla bekliyor.. LİG Tv'den gelecek parayı GSTV'yi destekleyerek elde edebileceğini bile bile..


Galatasaray taraftarının sabırla beklemesi ne kadar doğruysa yöneticilerin susmasıda o kadar yanlıştır. İlhan Cavcav gibi koltuğuna yapışmış bir adamın bile yeri geldiğinde Galatsaray'a laf söylemesine müsade etmekte yine yönetimin suçudur. 


Daha fazla örnekleri ve ellerindeki güçlerden bahsetmeden Galatsaray taraftarının beklentisi söyleyelim. Birileri küme düşerse maddi kaybımız olur korkusu Galatasaray'ı hiç ilgilendirmez çünkü ne böyle bir onursuzluğu kabul edecek bir duruşu vardır; Galatasaray'ın nede ihtiyacı vardır. Galatasaray Spor Kulübü yöneticilerinden daha saymakla bitmeyecek bu gücü yanlarında hissederek Hakkın ve Adalaetin yerini bulması açısından ne gerekiyorsa yapmasını bekliyor.




Galatasray'ın resmi sitesinden yaptığı açıklama



Türkiye Futbol Federasyonu’nun bugün açıkladığı kararlar, kamuoyu vicdanında büyük bir hayal kırıklığı yaratmıştır. Bu kararlar Türk kamuoyunun zekâsıyla alay etmek, adalet duygusunu hiçe saymak ve uluslararası kuralları görmezden gelmektir.

TFF bu tutumuyla Türk futbolunu telafisi mümkün olmayan bir çıkmaza götürmektedir.

Başından itibaren Galatasaray’ı  şike çamuruna bulaştırma çabası  ve  “bu sürece Galatasaray’ı da dahil edebilirsek işin içinden daha kolay çıkarız” zihniyeti bugün somut biçimde ortaya çıkmıştır.

Bu durum açıkça göstermektedir ki, TFF yönetimi artık Türk Futbolunu temsil eden, haklarını savunan, futbolumuzu ileriye götürmeye çalışan bir organ olma niteliğini kaybetmiştir. 

Galatasaray Spor Kulübü bu nedenlerle TFF yönetiminin Türk futboluna daha fazla zarar vermeden derhal istifa etmesinin zorunlu olduğuna inanmaktadır.

27 Ocak tarihli TFF Genel Kurulunda büyük bir çoğunlukla alınan 58. maddenin değiştirilmemesi yönündeki kararının hiçe sayılmış olması etik kuralların ne denli benimsendiğinin açık bir göstergesi olup, en üst organı olan Genel Kurul kararının aksine hareket etmekle TFF yönetimi daha da ağır maddi ve manevi sorumluluklar almış ve ülke futbolu çok büyük riskler altına sokulmuştur.

Tekrar belirtmekte yarar görmekteyiz : Galatasaray Spor Kulübü olarak bugüne kadar hiç bir kulübün, hiç bir şahsın cezalandırılması ya da verilecek cezanın şu ya da bu şekilde olması yönünde ne açık, ne de kapalı kapılar ardında bir talebimiz olmamıştır. Arkasında durduğumuz ve taviz vermeyeceğimiz tek ilke, sürecin adil, hukuka uygun ve inandırıcı biçimde yönetilmesi, futbolumuz adına  kamu vicdanının tatmin olacağı kararların alınması yönünde olmuştur. Ancak bugüne kadar sabır ve iyi niyetle izlediğimiz süreçte gelinen nokta ne yazık ki, gerçeklerin “halı altına süpürülmesinden” başka bir sonuç doğurmamıştır. 

Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu olarak tüm camiamızın ilk günden itibaren sürdürdüğü soğukkanlı duruşundan taviz vermeyeceğine, herhangi bir provokasyona alet olmayacağına inancımız tamdır. 

Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu







0 yorum:

Yorum Gönder