22 Nisan 2012 Pazar

Galatasaray-Fenerbahçe Derbi Yorumu


                                     

KADIKÖY'DEKİ MAÇ ARTIK DAHA ÖNEMLİ

Sezonun en kritik derbisi olarak gösterilen bu maçın, ortaya çıkardığı ilk sonuç, en kritik derbinin 12 Mayıs'ta Kadıköy'de oynanacak olması oldu.

İLK YARI SONUCU OYUNU YANSITMADI

Galatsaray ve Fenerbahçe maça kontrollü başladı. her iki takımda öncelikle kaybetmemeyi düşündü. Maçın başı sayılacak bir dakikada Galatasaray kalesine ilk atağında gol bulan Fenerbahçe golün avantajını kullanmak için geriye yaslanmaya başladı. İşte bu Galatasay'ın en iyi yaptığı ve en çok isteği ''oyunu rakip sahada oynamak'' düşüncesine fırsat vermiş oldu. Bu dakikadan itibaren Galatasaray  futbol deyimiyle tek kale maç oynamaya başladı. Fakat Galatasaray oyunun tek hakimi olmasına ve yeterince gol pozisyonu yakalamasına rağmen golü erken bulamaması ilk yarının sonunu Fnerbahçe'nin 1-0 lık üstünlüğüyle kapanmasına sebep oldu.

İKİNCİ YARIDA MÜTHİŞ BASKI

İkinci yarıda herksin beklediği gibi başladı. Galatasaray müthiş bir baskı ve sayısız gol pozisyonuna girdi. Galatsaray ileri ucunun beceriksizliğine Volkan Demirel'in hatasız performansı eklenince Galataray'ın golü yine erken sayılamayacak bir dakikada 68'te Sekçuk İnan'ın frikiğinden geldi. bu dakikaya kadar çok yorulan Galtasaray golle beraber ikinci golü bulmak için tam saha saldırıda bulunurken, Aykut Kocaman yaptığı değişikliklerle Özer ve Stoch'u oyuna aldı. Sakat oynayan Alex'in yerine Özer'le topu biraz daha tutmak, Stoch'la ise hızlı çıkmaktı düşüncesi Aykut Hocanın bu düşüncesi meyvesini verdi. ve yakalanan ilk pozisyonda Fenerbahçe kendisine galibiyeti getiren golü 79'da Stoch'la bir kontra atakta Semih'inde yaptığı hata sonucunda buldu.

Bu dakikadan itibaren çok yorulan Galatasaray baskı uygulamasına hatta pozisyonlar bulmasına rağmen ikinci yarının başındaki baskıyı oluşturamadı.

MAÇIN ADAMI VOLKAN DEMİREL

Sonuç olarak Futbolun Altın kuralı atamayana atarlar yine sahneye çıktı ve Fenerbahçe çok önemli bir üç puan aldı. Daha önceki değerlendirmemizde maçın kildinin ortada Alex ve Melo eşleşmesi ve Türkiye'nin en iyi kalecilerinin hangisinin gününde olursa maçı onun kazanacağından bahsetmiştik. Maçı kazana takımın en iyi oyuncusunun Volkan Demirel olması bu düşüncemizde bizi haksız çıkarmadı.




.

0 yorum:

Yorum Gönder