12 Nisan 2012 Perşembe

Kenan Evren, Çevik Bir ve 28 Şubat!

Türkiye bugün, demokratikleşme yolunda tarihi bir gün daha yaşadı. Başta Çevik Bir olmak üzere 28 Şubat darbesinin askerleri gözaltına alındı.

Anadolu Ajansı'nın arşivlerden çıkarıp bugün servis ettiği Çevik Bir'in Kenan Evren'le aynı karede yer aldığı fotoğraflar günün anlamını en iyi özetleyen fotoğraflar arasındaydı.

Fotoğraflarda Kenan Evren'in hemen arkasında "çırak" görünümdeki Çevik Bir; 12 Eylül döneminde Genelkurmay Başkanı Özel Kalem Müdürlüğü, Milli Güvenlik Konseyi Başkanı Başyaverliği, Devlet Başkanı Başyaverliği ve Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanlığı görevleriyle Kenan Evren'in yakın çevresinde yer aldı. Çevik Bir, yıllar sonra da 28 Şubat "postmodern" darbesinin en önemli sorumlularından olacaktı.

Bugün "yargılanamaz" denilen bu iki isimden "usta" Kenan Evren'in 12 Eylül ile ilgili yargılanması sivil mahkemede başladı. Sağlık sorunları nedeniyle ilk duruşmaya katılamayan Evren'in sonraki duruşmaya yatağıyla birlikte getirilmesi gündemde.

Çevik Bir ve 28 Şubat'ın diğer askerleri de sivil makamlarca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltında.

Günün diğer önemli fotoğrafı Manisa'dan geldi. 28 Şubat'ın mağdurlarından, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 28 Şubat'ın Genelkurmay Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu'nun ardından 2002 yılında Genelkurmay Başkanı olan Hilmi Özkök'le Manisa'da bir okul açılışında bir aradaydı. İki ismin sıcak ve neşeli görüntüleri objektiflere yansıdı. Fotoğraf, sosyal medyada da en çok konuşulan konulardan biri oldu.








Habertürk

0 yorum:

Yorum Gönder