19 Nisan 2012 Perşembe

Derbiyi kim kazanacak.

Hafta sonu oynanacak derbiyi sizce kim kazanacak.

Galatasaray Türk Telekom Arena'daki son maçı iyi bir oyun sergileyerek 3-1 kazanmıştı. bu kez aynısı olurmu?
Son yıllarda dev derbide Galatasaray geride görünsede Fatih Terim'le bu sezon hiç derbi kaybetmedi. Evinde çok başarılı olan Fenerbahçe ise deplasmanda aynı başarıyı gösteremiyor.

Her iki takımın avantajları ve dezavantajları var.

Galatsaray'ın en büyük avantajı 52.500 seyircisinin önünde oynayacak olması. Ayrıca takımın geçen hafta yaşadığı sorunlardan eser kalmadığını Beşiktaş maçındaki yüksek yardımlaşma isteği ile ortaya koydular.

Ayrıca Galatasaray kazanırsa işi bitereceğini, berabere kalırsa avantajını devam ettireceğini,yenilirse dahi hala en büyük şampiyon adayının kendisi olacağını bilerek rahat ve Fenerbahçe'ye oranla daha baskısız oynacak.

Aslan'ın göze çarpan başka avantajı ise takımın en önemli silahı olan göbek organizasyonları hala iyi çalışırken ileri kanatlarında bu organizasyonlara katılmaya başlaması eline dahada güçlendiriyor ve bu şekilde Galatasaray çok iyi oynuyor görünmesede maç kazanabiliyor.

Emre Çolak kart cezasını bitirdi ve takımı adına mücadele etmeye hazır. Aydın Yılmaz ise oyuna katkı sağlayan kadro genişliği yaratan görünümüyle Galatasaray'ın avantaj hanesine bir artı daha ekliyor.

Galatasaray'ın dezavantajları ise uzun uzadıya anlatılacak kadar değil. Elmander'in alıştığımız formundan uzak olması ilk göze çarpan sıkıntı. En büyük dezavantajı ise bazı anlarda oyuncularının kendilerine olan aşırı güveni ve futbol dışında rakiple,hakemle oynamaya başlamaları, eğer Galatasaray bu durumları yaşamazsa maçın favarisi dememiz doğru olacaktır.

Fenerbahçe'nin en büyük avantajı ise oyuncuları gerçek anlamda güçlerini ortaya koyunca ve yeterince isteyince durdurulması güç bir takım haline geliyor olmaları.

Kadıköy'deki maçın ilk otuz dakikasında neler yapabileceklerini ortaya koydular. Sezon arası transfer edilen Sow'un takıma adaptasyon sorununu hiç yaşamaması ve önemli maçlarda gol atması yine önemli bir artı olarak görünüyor.
Avantaj dan bahsedilince Kaptan Alex'ten bahsetmeden geçemeyiz. Özellikle derbilerde hep ön plana çıkan büyük maç stresine hiç girmeyecek kadar olgun ve yetenekli olan Alex'in sahada olması bile takımı açısından ciddi bir avantajtır.
Fenerbahçe'nin eksilerine gelince Emre Belezoğlu'nun oynayamayacak olması. aslında bu bir artı olarak ta görülebilir. çünkü Türk Telekom Arena'da üzerinde ciddi bir baskı olacaktı. Emre'ninde öfke kontrolünün pek de iyi olduğu söylenemez.

Fenerbahçe bu sezon ki deplasman performansında büyük bir takım için ancak geçer bir not alır. Az sayıda olsada kendi taraftarıda olamayacağı için bu maç Fener için tam bir deplasman niteliğinde.

Stoch'un son dönemdeki form düşüklüğünüde söylerek Fenerbahçe'nin dezavantajları konusunu kapatalım.

Son olarak bu maçın kilidi ise öncelikle kaleciler Fernando Muslera,Volkan Demirel ve orta sahada Alex Melo eşlemesinde kimin daha iyi futbol gününde olacağıyla ilgili olacaktır.




0 yorum:

Yorum Gönder