8 Nisan 2012 Pazar

Bir gecede 18 araç kundaklandı






Bahçelievler ve Gaziosmanpaşa’da saat 01.00 sıralarında kimliği belirsiz kişiler tarafından park halindeki otobobiller kundaklandı.


Saldırganlar, Yenibosna Merkez Mahallesi Şair Sokağı'nda 9 otomobil, Zafer Mahallesi Akşemsettin Sokağı üzerinde bulunan 2 otomobili ve Gaziosmanpaşa Karadeniz Mahallesi 1174 sokak üzerinde bulunan 7 otomobilin motor kısmına görgü tanıklarının ifadesine göre, içerisi benzin dolu poşetleri attı ve ardından otomobilleri çakmakla yakarak ara sokaklara kaçtı. Sokaklarında yangını fark eden vatandaşlar çığlık atarak mahallelinin uyanmasını sağladıktan sonra itfaiye ve polis ekiplerine bilgi verdi. Vatandaşlar, otomobilleri kovalarla su dökerek söndürdü. Gelen itfaiye ekipleri ise sönen otomobillerin soğutma çalışmasını yaptı.
Araçları yanan vatandaşlar sokakta bulunan iki çocuğun ilk önce oyun oynadıklarını düşündüklerini belirterek, "Balkonda otururken, iki genç çocugun otomobillerin üzerine uzandıklarını gördüm. Mahallenin çocukları sandım, sonradan çocuklar ateş yakınca otomobiller alev aldı. Balkondan bağırınca çocuklar kaçtılar. Polis ve itfaiye ekiplerine haber verdik. Mahalleli olarak ilk müdahaleyi biz yaptık. Bağırmasam tüm araçları yakacaklardı. Arabaların üzerlerine benzin dolu poşetler koymuşlar" dedi.
3 ŞÜPHELİ GÖZ ALTINA ALINDI
Bahçelievler’de yanan otomobilleri polis merkezinin anons etmesinin ardından çevre sokaklara çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olay yeri inceleme ekipleri delil toplarken, diğer ekipler ise "Dur' ihtarına uymayan ve kundaklama olayına karıştıkları iddia edilen 3 kişi kovalamaca sonucu yakalayarak, gözaltına aldı.






















Çağatay KENARLI-İstanbul-DHA

0 yorum:

Yorum Gönder