8 Nisan 2012 Pazar

Başbakan Erdoğan, Çin'de çiçeklerle karşılandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 3 günlük resmi ziyaret için Çin'e gitti.
THY'den kiralanan özel uçakla gelen Erdoğan'ı Urumçi Havalimanı'nda Çin Demir Yolları Bakan Yardımcısı ile Uygur bölgesi Valisi Nur Bekri karşıladı. Yöresel kıyafetli gençler Başbakan Erdoğan'a çiçek verdi.
Başbakan Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik'in yanı sıra çok sayıda iş adamı ve gazeteci de Çin'e geldi.
Twitter'da açıklamalarda bulunan Ömer Çelik, "Urumçi'ye yerel saatle sabah 06.40'da indik. Çin seyahatimiz fiilen başladı. Tarihimizin abideleriyle, duygu dünyasıyla, izleriyle buluşuyoruz. Anadolu'daki varlığımızın köklerinin en derin coğrafyalarına ulaşıyoruz. Anadolu'daki varlığımız, yüzlerce nehrin birleştiği, yüzlerce nehirle beslenen deniz gibi. Her nehirde köklere doğru ilerlemek müthiş" ifadelerini kullandı.
(CİHAN)

0 yorum:

Yorum Gönder