16 Nisan 2012 Pazartesi

Aczmendiler ortaya çıktı.



28 ŞUBAT SÜRECİNE MÜDAHİL OLMAK İSTİYORLAR.



28 Şubat sürecine müdahil olmak isteyen aczmendiler Ankara’da biraraya geldi. Müdahillik dilekçeleri kabul edilmeyen ve aralarında Müslüm Gündüz’ün de olduğu aczmendiler, Hacıbayram Camisi’nde toplanıp öğlen namazını kıldıktan sonra Ankara Adliyesi’ne yürümek istedi. Polisin izin vermediği aczmendiler, cami avlusunda oturma eylemi yaptı.



YÜRÜYÜŞE İZİN VERİLMEYİNCE OTURMA EYLEMİ BAŞLATTILAR.

Türkiye’nin çeşitli illerinden otobüslerle Ankara’ya gelen ve aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu yaklaşık 300 kişilik aczmendi grubu, 28 Şubat süreciyle ilgili açılan soruşturmaya müdahil olmak için Ankara Adliyesi’ne yürümek istedi. Hacı Bayram Camisi’nde öğle saatlerinde toplanan grup, burada namaz kıldı. Namazın ardından yürüyüşe geçen grup, polisin cami çevresinde kurduğu barikatla karşılaştı. Yürüyüşleri polis tarafından durdurulan aczmendi grup, cami avlusunda oturma eylemi başlattı. 

28 ŞUBAT'TAN EN ÇOK BİZ MAĞDUR OLDUK.

28 Şubat sürecinde Fadime Şahin olayı ile Türkiye gündemine oturan aczmendi lideri Müslüm Gündüz, 28 Şubat'ın mağdurlarının kendileri olduğunu öne sürdü. Gündüz, "28 Şubat sürecini anlamak için aczmendi olayını iyi incelemek lazım. O dönemde neler yaşandığını herkes gördü. Biz bu davaya müdahil olmak istiyoruz. Avukatımız aracılığıyla müdahillik dilekçemizi gönderdik. Ancak savcı kabul etmemiş. Kimin savcısı, kimden maaş alıyor. Demek ki 28 Şubat süreci devam ediyor" dedi.

BİR HAFTA OTURMA EYLEMİ YAPACAKLAR.

Hacı Bayram Camisi’nden adliyeye yürüyerek müdahillik dilekçesini sunmak istediklerini dile getiren Gündüz şöyle devam etti:
"Şimdi de polis barikatıyla karşılaştık. Biz bir zorluk çıkartmayacağız. Kendilerine söyledik, ister onların otobüsleriyle, ister bizim kendi araçlarımızla adliyeye gitmemize izin vermelerini istedik. Bizim amacımız burada olay çıkarmak değil, 28 Şubat mağduruyuz. Hakkımızı aramaya geldik. Polis izin verene kadar bir hafta burada cami avlusunda oturma eylemi başlatıyoruz. Eğer yine de izin verilmezse bir hafta sonra değerlendirme yapacağız."

Çoğu kara çarşaflı ve peçeli olan grupdaki kadınlar, harem- selamlık şeklinde durdular. Grup, Müslüm Gündüz’ün elini öpmek için de adeta birbirleriyle yarıştı. 'Hakkını aramayan, hakkını da şerefini de kaybeder' pankartı açan grubun oturma eylemi devam ediyor.




.

0 yorum:

Yorum Gönder