7 Nisan 2012 Cumartesi

Melo:Dekor gibi duruyorsun

G.Saray’daki şok kavganın başlangıcında Melo’nun sözlerinin yattığı ortaya çıktı.

 Antrenman sırasında Riera, attığı pası tutamayan Melo’ya sert çıkınca Sambacı çileden çıktı. “Sen önce aldığın paranın hakkını ver” diyen Brezilyalı futbolcu takım arkadaşına tehditler savurunca soyunma odası boks ringine döndü.

G.SARAY camiası, önceki gün Felipe Melo ile Albert Riera arasında yaşanan kavga ile şok yaşarken tartışmanın nasıl başladığı da netleşti. VATAN konunun ayrıntılarına ulaşırken her iki oyuncunun da ilk aşamada laf dalaşına girmesiyle tartışma alevlendi...

-TERİM yönetimindeki idmanda 5’e 2 çalışmasında Riera, Sambacı’ya pası atarken topu kaçıran Melo, sert tepkiyle karşılaşınca işler de çığrından çıktı. Lafın altında kalmayan Brezilyalı futbolcu, “Sen önce aldığın paranın hakkını ver. Sahada dekor gibi duruyorsun” sözleriyle fitili ateşledi.

-TARTIŞMANIN boyutunu gören Terim, her iki oyuncuyu da “Siz ne yapıyorsunuz” diyerek fırçalamış ve soyunma odasına gönderirken kavga daha da şiddetlendi.

-Melo’nun bu dakikadan sonra yaptıkları ise adeta sonun başlangıcı niteliğindeydi. Her iki oyuncu da koridorda kavgaya devam ederken soyunma odasında yumruklar konuştu. Özellikle Melo, İspanyol oyuncuya yumruk üzerine yumruk savururken kaşı açılan Riera, soyunma odasında bulunan diğer kişiler tarafından zorlukla kurtarılabildi ve ikilinin kavgası sona erdi.

JET AÇIKLAMA!

-BU yaşananların ardından Riera, acil olarak Medical Park Hastanesi’ne kaldırılırken kaşına 5 dikiş atıldı. Sarı-kırmızılı yönetim ise bu yaşananların ardından pek de alışık olmadığımız bir olaya imza atarak resmi siteden yaptığı duyuruyla kavgayı kamuoyuna açıkladı.

-Her iki oyuncuya da ivedilikle cezalandırılacağını duyuran G.Saray, olayın ardından zaman kaybetmeden dün oyuncular hakkında kararı açıkladı ve her iki oyuncunun da Manisa maçında oynatılmayacağını ve de gelecekle ilgili kararın daha sonra verileceğini bizzat Terim’in ağzından duyurdu.

En yüksek cezayı vereceğiz

Kavganın ardından ilk kez konuşan Terim 2 oyuncunun da G.Saray’ın değerlerine aykırı davrandığını söyledi.

“Bundan sonra antrenmanlarını diğer sahada yapacaklar.”

-G.SARAY Teknik Direktörü Fatih Terim, dün yapılan antrenmanda basına Melo-Riera kavgası ile ilgili açıklamalarda bulundu:

-“İkİsİ de bizimle Manisa maçına gelmeyecekler. Antrenmana çıkmayacaklar. Gereken para cezaları da verilecek. Ancak, şampiyonluk yürüyüşünde, bizce en önemli konu budur, bizimle beraber olup olmayacaklarına önümüzdeki günlerde karar vereceğim. Buna layık olup olmayacaklarına, şampiyonluk yürüyüşünde bizimle beraber olup olmayacaklarına karar vereceğim.

‘RİCA ETTİM’

-Muhakkak ikisi de ceza alacaktır. G.Saray’ın bir disiplin talimatı var. Bundan önce de, G.Saray’ın bazı değerleri vardır. Bu değerlere yaklaşımı doğru olmayan herkes disiplin cezasına çarptırılır.

-Hatta ben dünden itibaren profesyonel arkadaşlara talimat verdim. Kontratları doğrultusunda olabilecek en yüksek cezaların verilmesi konusunda yönetimimize ricada bulundum. Diğer sahada çalışacaklar. “

‘Olaya müdahale ettik’

-Terİm, kavga sürecini şöyle anlattı: “İkisini de soyunma odasına gönderdim, ancak soyunma odasında devam etmiş. Melo vurmuş ve Riera’nın kaşı açılmış. Ondan sonra da herkes kendi yoluna gitmiş.”

‘Çok sorun var’

-Kapattığımız, hallettiğimiz o kadar çok sorun var ki esasında, bu, paylaşılması gereken bir şeydi. G.Saray, zeki davranmasını, kiralık alarak göstermiştir. Nişanlılığı sürdürelim, bakalım evlenecek miyiz, evlenmeyecek miyiz.”

İspanya ve Brezilya’da da yankı buldu

-MELO ile Riera arasındaki kavga her iki oyuncunun ülkesinde de geniş yankı buldu. İspanyol basını olayı Riera boyutundan değerlendirirken El Mundo, kavganın hastanede sona erdiğinin altını çizdi. Haberde araya Fatih Terim’in girdiği belirtilirken Riera’nın hocası hakkındaki olumlu açıklamaları da belirtildi. Brezilya’da ise Melo’nun yaptığı şaşkınlıkla karşılanmadı. Melo’nun Riera’yı hastanelik ettiği manşetlere taşınırken bunun G.Saray için kabul edilemez bir davranış olduğu vurgulandı.

%79 gol katkısı!

-ASLAN’DA bu sezon ligde 24 oyuncu sahaya çıkarken bu isimlerden 19’u fileleri havalandırdı. Forma giyen oyunculardan yüzde 79’luk gole katkı elde edilirken Muslera haricinde 10 mçın üzerinde forma giyen tüm futbolcular gol buldu. Gol atamayan isimler ise Servet, Ayhan, Yekta, Çağlar, MehmetBatdal oldu.

Melo’nun bileti kesildi

Kavganın ardından Brezilyalı orta saha kredisini sıfırladı. Bonservisi Juventus’ta olan Sambacı için masaya oturulmayacak.

-G.SARAY’da önceki gün yaşanan kavganın ardından Riera ve Melo kadro dışı bırakılırken Sambacı’nın geleceği de belli oldu. Juventus’tan kiralık olarak sarı-kırmızılı ekibe transfer olan Melo, ortaya koyduğu futbolla takımının şampiyonluk yürüyüşündeki kilit isimlerden biri olmuştu.

-Ancak son yaşanan kavganın ardından teknik direktör Fatih Terim de yönetime verdiği raporda gelecek sezon bu oyuncuyu kadrosunda düşünmediğini ileterek yıldız oyuncunun bonservisinin alınmasına gerek olmadığını vurguladı.

-MANİSA ile deplasmanda yapılacak karşılaşmanın kadrosuna adı kavgaya karışan her iki oyuncu da dahil edilmezken Terim, şampiyonluk yolunda nasıl bir karar vereceklerini ise paylaşmadı. Ancak kulübe yakın kaynaklara göre Sambacı’nın bileti çoktan kesildi.

-SON olarak 2 hafta önce Emmanuel Eboue ile de kavga eden Melo’nun Süper Final karşılaşmalarında takımdaki yerini alabileceği ve de Terim’in şampiyonluk yolunda yıldız oyuncudan maksimum fayda almak istediği iddia edilirken sezon sonunda ise 13 milyon Euro bonservisi bulunan orta saha için İtalyan ekibiyle masaya oturulmayacak.

Bonservisi 13 milyon Euro

-JUVENTUS’TAN yıllık 1.5 milyon Euro’ya kiralanan Felipe Melo, aldığı ücretle hep tartışıldı. Sarı-kırmızılılardan yıllık 3.5 milyon Euro garanti paranın yanı sıra maç başına da 30 bin Euro alan Sambacı, bu sezon 30 maçta sahaya çıktı.

-Bu karşılaşmalarda 10 kez fileleri havalandıran Melo, 10 sarı kart görürken herkesi şaşırtan bir performansla hiç kırmızı kart görmedi. İtalyan kulübüyle yapılan anlaşmaya göre 13 milyon bonservis bedeli belirlenen Sambacı kavganın ardından gelecek sezon G.Saray’da oynama şansını yitirdi.


Vatan

0 yorum:

Yorum Gönder