12 Nisan 2012 Perşembe

Lassana Diarra İstanbul'da

R.Madrid'in 27 yaşındaki süper starı, geçen hafta F.Bahçe'yle ilk ciddi teması sağladı

 F.Bahçe-Antalya maçını tribünden izleyen, sonra stadı ve müzeyi de gezen Fransız yıldız, "Büyük bir kulüp. Yakın arkadaşlarım burada oynuyor. Şartlar uyarsa gelebilirim" diyerek yönetimi heyecanlandırdı.

F.BAHÇE'nin 2 yıldır peşinden koştuğu Fransız yıldız Lassana Diarra nihayet Şükrü Saraçoğlu'nda! Özellikle bu sezon Real Madrid'in geniş kadrosunda yer bulmakta zorlanan 27 yaşındaki ünlü ön libero geçtiğimiz pazar günü F.Bahçe-Antalyaspor maçını tribünden izledi. Yakınında oturan taraftarların yoğun ilgisinden bir hayli etkilenen ve gelecek sezon sarı-lacivertli formayı giymesine kesin gözüyle bakılan Diarra, özellikle maçın ikinci yarısında tıpkı bir F.Bahçeli gibi hop oturup hop kalktı.. Maç sonunda ise İdari Menajer Hasan Çetinkaya ile Saraçoğlu Stadı'nı adeta tavaf etti.

ÇETİNKAYA EŞLİK ETTİ

SARI-LACİVERTLİ ekibin son 3 sezondur yabancı transferinde değişmeyen gözdeleri var. Başkan Aziz Yıldırım ve Teknik Direktör Aykut Kocaman bu gözdelerin sarı-lacivertli formayı giymeleri için çok çaba sarfetti. Niang, Dia ve Sow yoğun uğraşlar sonunda F.Bahçeli oldular. Ama bu özel çalışmalara karşın bazı oyuncular direkten döndü. Bu oyuncuların başında Eden Hazard, Milos Krasiç ve Lassana Diara yer alıyor. Krasiç artık Aykut Kocaman'ın gözünden düşmüş durumda. Dünya transfer borsasının ilk onu içine giren Eden Hazard'ın bonservis bedeli ise devasa boyutlara ulaştı. Üç yıldır akıllardan çıkmayan Lassana Diara ise çoktan Saraçoğlu'na ayak bastı bile!

- 15 milyon Euro'luk bonservisiyle Avrupa'nın önemli oyuncuları arasında yer alan Lassana Diarra, Antalyaspor karşılaşmasını yakın arkadaşı Issıar Dia ve Mousa Sow'un aileleri ve ortak ardaşlarıyla birlikte izledi. Sow'un golünde ayağa fırlayan ve arkadaşını alkışlayan R.Madridli oyuncu maç bittikten sonra Satadı'nı dolaştı.

HASAN Çetinkaya'nın rehberliğinde gerçekleşen stad turunda Diarra özellikle F.Bahçe Müzesi gezilirken kulübün tarihiyle ilgili sorular sordu. Yeni sezon öncesi F.Bahçe'nin bir numaralı yabancı transferi durumundaki Fransız yıldızın, Çetinkaya ile yaptığı sohbette ise Antalya maçında çıplak gözle izlediği taraftardan çok etkilendiğini dile getirip, "Yakın arkadaşım Issıar Dia'dan F.Bahçe ile ilgili çok olumlu şeyler duydum. Niang da söylemişti. Şimdi gelip bunları yerinde görmek benim adıma çok iyi oldu. F.Bahçe büyük bir kulüp. Yakın arkadaşlarım oynuyor. Umarım şartlar istedğim gibi olur ve F.Bahçe'nin formasını giyerim" dediği öğrenildi.

F.BAHÇE DIARRA İÇİN NE DEDİ?

'Bizimkiler ikna etmeye çalışıyor'

Kulüp, idareci Hasan Çetinkaya'nın Diarra'ya Saracoğlu'nu gezdirdiğini kabul etti, yönetim "Transfer için ikna etmeye çalışıyoruz" dedi.

VATAN, Lassana Diarra'nın F.Bahçe-MP Antalyaspor maçını gizli bir şekilde izlemesi ve maçtan sonra stadı dolaşmasını F.Bahçe Kulübü'ne sordu.. Adını kullanmamızı istemeyen bir yetkili muhabirimize şu bilgileri verdi:

- "Evet, Lassana bir süre önce İstanbul'a geldi.. Bu bilgiyi nerden öğrendiniz, gerçekten bilmiyorum.. Ama sanıldığı gibi bir transfer söz konusu değil.."

- "Lassana, oyuncumuz Dia'nın çok yakın dostu.. Dia'nın davetlisi olarak buraya gelmiş.. Sportif Menajer Hasan Çetinkaya, stadı bizzat gezdirdi Lassana'ya.. Kendisi de çok memnun kalmış ve tesislerden, başarılardan etkilenmiş.."

'SENEYE FORMAYI GİYER'

F.BAHÇE'NİN daha önce istediği bir yıldızı İstanbul'a getirmesinin bu kadar normal olmadığını düşündüğümüz için Diarra'yı F.Bahçeli'ye de sorduk.. Ordan gelen bilgi daha netti:

- "Evet, bizimkiler Diarra'yı transfer için ikna etmeye çalışıyorlar.. Bunun için bir taraftan Dia, öteki taraftan idareciler uğraşıyor.. Sanıyorum ki ikna ederler ve seneye F.Bahçe formasını giydirirler.."

- BU arada kafa karıştırıcı bir bilgi daha: Diarra, Aykut Kocaman'ın gözden çıkardığı Emre Belözoğlu'nun bölgesinde, ön liberoda görev yapıyor.

Onun için 35 milyon EURO bonservis ödendi

2009'da Portsmouth'tan 20 milyon Euro'ya R.Madrid'e transfer olan Diarra'nın şu anki yaklaşık bonservis bedeli 15 milyon Euro.

27 yaşındaki Fransız yıldız, Arvpua piyasasında çok hızlı yükselen bir isim. 2003'te Le Havre'ın alt yapısından a takımına geçen Diarra, 2005'te İngiliz devi Chelsea tarafından 4.5 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer edildi. 2007'de 2.9 milyon Euro'ya Arsenal'e, 2008'de de 7 milyon Euro'ya Portsmouth'a geçen Mali asıllı yıldız, son transferini ise 2009'da 20 milyon Euro'ya Real Madrid'e geçerek yaptı. Yani 27 yaşında olmasına rağmen tam 25 milyon Euro'luk bonservis bedeli ödendi Diarra için.

F.Bahçe 2 yıldır peşinde!

27 yaşındaki defansif orta saha, esasında çok önceleri Şükrü Saracoğlu'na gelebilirdi. Hatta ziyaretçi olarak değil, direkt Kanarya sıfatıyla.. Çünkü sarı-lacivertliler, Aykut Kocaman'ın göreve gelmesinden bu yana Real Madridli yıldızla yakından ilgileniyor.

ÖYLE ki eğer 3 Temmuz sabahı kara bulutlarla uyanılmasaydı, Diarra, çoktan F.Bahçeli olmuş ilk sezonunu bitirmeyi planlıyordu.

Sow'un golünde ayağa fırladı!

F.BAHÇE'NİN Antalya önünde Sow'la ilk golü bulduğunda Diarra, yakın arkadaşının bu sevincine ayağa kalkıp alkışlayarak ortak oldu. Maç sonunda da Dia ve Sow'la günü geçiren Fransız yıldız, tribünlerden çok etkilendiğini ve Türkiye'de futbol ortamının bu kadar etkin olduğunu bilmediğini söyledi. 27 yaşındaki oyuncu ertesi gün Madrid'e dönerek takımına katıldı.

 

 

 

Takvim

0 yorum:

Yorum Gönder