8 Nisan 2012 Pazar

Erdoğan, Urumçi'deki Büyük Pazar'ı ziyaret etti

Erdoğan, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki temasları çerçevesinde Büyük Pazar'ı ziyaret etti.

 Erdoğan, burada gazetecilerin “İran'ın resmi devlet televizyonu tarafından nükleer müzakerelerin İstanbul'da yapılacağı açıklandı, bu konudaki değerlendirmelerinizi alabilir miyiz?” sorusu üzerine “Teyit edilmeyen bir konu üzerinde herhangi bir açıklama yapmamız doğru olmaz. Teyit edildiği anda zaten bunu hemen sizlerle paylaşırız, şu ana kadar teyit edilmiş değil” yanıtını verdi.

 Uygur Türkleri'nden sevgi gösterisi

Bu arada Erdoğan'ı Büyük Pazar'a gelişinde Uygur Türkleri büyük bir sevgi gösterisiyle karşıladı. Başbakan Erdoğan, pazarda Uygur Türkleri ile sohbet etti, meyve kurusu tattı ve satın aldı.

Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan ile bakan eşleri de pazarı dolaştılar. Emine Erdoğan, burada basın mensuplarına organik ürünlerden tüketmelerini önerdi.

Erdoğan'a, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay,
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik de eşlik ediyor.

 

 

 

Hürriyet

0 yorum:

Yorum Gönder