11 Nisan 2012 Çarşamba

Endonezya'da 8,6'lık deprem

Endonezya'nın Açe eyaleti açıklarında TSİ 11:38'de büyük bir deprem meydana geldi. Açe'de yaşayan halk yüksek kesimlere doğru kaçıyor.


Depremin merkez üssünün eyalat merkezi Banda Açe'in 495 kilometre güney batısı olduğu açıklandı. Amerikan Jeoloji Araştırma Merkezi depremin büyüklüğünü önce 8.9 olarak duyurdu, daha sonra bu bilgi 8,7'ye, ardından da 8.6'ya düşürüldü.

Depremin yerin yaklaşık 33 kilometre derinliğinde meydana geldiği ve Malezya, Singapur, Tayland ve güney Hindistan'da da hissedildiği bildirildi.
ARTÇILAR BİLE FELAKET

8.7'lik depremden yaklaşık 1 saat sonra 6.5 büyüklüğünde bir arttçı meydana geldi. Bunun ardından bir de 8,2'lik artçı sarsıntı oldu. Bu artçının ardından ise 8,3 büyüklüğünde bir artçı yaşandı. Halk panik halde yüksek yerlere doğru kaçıyor.
TSUNAMİ ALARMI VERİLDİ

Deprem sonrasında Tsunami alarmı verildi. Endonezya Tsunami Merkezi, ülkenin doğu kıyılarında 6 metreyi bulan tsunami dalgalarının beklendiğini duyurdu. Kıyılarda suların yükseldiği bildiriliyor.

DEVLET BAŞKANINDAN İLK AÇIKLAMA

Endonezya Devlet Başkanı Susilo Bambang Yudhoyono ise yaptığı açıklamada tsunami tehdidinin olmadığını ancak yine de alarmda olduklarını söyledi.
Sri Lanka ve Hindistan'ın güneyinde de tsunami uyarısı verilirken Tayland vatandaşlarını kıyı bölgelerinden çekilmeleri konusunda uyardı. Büyük Okyanus genelinde de olası bir tsunamiye karşı teyakkuza geçildi.





Posta

0 yorum:

Yorum Gönder