10 Nisan 2012 Salı

Konteyner kentlere ateş açıldı

Kilis'te Öncüpınar Sınır Kapısı'nda muhaliflerle Suriye ordusu arasında yaşanan silahlı çatışma sesleri yükselmeye başladı.


Çatışmalar sebebiyle Suriye'den Türkiye'ye gelenler için kurulan konteyner kentte tedirginlik yaşanıyor. Akşam saatlerinde başlayan çatışmaların Beşşar Esed güçleri ile muhalifler arasında olduğu tahmin ediliyor.
Konteyner kentteki Suriyeliler, Suriye tarafından tekrar silah sesleri gelmesi sonucu tekrar sınıra doğru akın olacağını ve karşı tarafta yaralıların bulunduğunu belirttiler.
Konteyner kentteki binlerce Suriyeli, zaman zaman konteyner kente isabet eden kurşunlardan korktuklarını söyledi.
Bölgeye sevk edilen çok sayıda güvenlik gücü, sınır kapısına giden yolda barikatlar oluşturdu. Kilis Valisi Yusuf Odabaş da konteyner kente geçti.
Bu arada, güvenlik güçleri, konteyner kentte kalan Suriyelilere dışarıya ve yüksek yerlere çıkmamaları yönünde hoparlörle uyarıda bulundu.
Kilis Valisi Yusuf Odabaş'ında konteyner kentte geçtiği öğrenildi.
Dün sınarda yaşanan olaylarından ardından güvenlik nedeniyle geçici süreyle kapatılan ve bugün öğleden sonra yeniden açılan Öncüpınar Gümrük Kapısı'nın çok sakin olduğu bildirildi.

Halep'in Azez ilçesi ile Esseleme Sınır Kapısı arasında dün Suriye güvenlik güçleri ile muhalifler arasında çıkan çatışmada yaralanan 21 kişi, sınırı geçerek geldikleri Kilis'te hastaneye kaldırılmıştı. Suriye güvenlik güçlerinin muhaliflere ateş açması sonucu Kilis konteyner kentte görev yapan Türk polis memuru Ali Kaplan ve mütercim Sevgi Topal hafif yaralanmıştı. AA

0 yorum:

Yorum Gönder